Nem gyógyítható

2022.03.29. 05:50

Ettől a betegségtől lett teljesen kopasz Will Smith felesége

Will Smith felesége először 2018-ban tett említést arról, hogy olyan betegségben szenved, amitől kihullik a haja. Most ismét előjött a kór, egy ideje csak kopaszon látható a színésznő.

US actor Will Smith(L) and Jada Pinkett Smithattend the 94th Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on March 27, 2022. (Photo by Angela WEISS / AFP) / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by Angela WEISS has been modified in AFP systems in the following manner: [Jada Pinkett Smith] instead of [Jada Pink Smith]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”

Fotó: AFP

Az egész világ megdöbbenve figyelte, hogy az Oscar-gálán Will Smith felsétált a színpadra, és lekevert egy hatalmas pofont Chris Rocknak. A komikus Will feleségének kopaszságán viccelődött, de Jada Pinkett Smith nem találta humorosnak a dolgot, férje pedig megvédte őt. A színésznő ugyanis nem saját akaratából, vagy egy szerep kedvéért vált meg a hajától, az egy betegség miatt hullott ki, az alopecia areata miatt – írja a life.hu.

Forrás: AFP

Ez az állapot akkor következik be, ha az immunrendszer tévedésből megtámadja a szőrtüszőket, gyulladást okoz, emiatt pedig hajhulláshoz vezet. Azt azonban még nem tudják biztosan, hogy mi okozza a szőrtüszők elleni immuntámadást, de a szakértők úgy vélik, hogy hormonzavar, mérgezés vagy pszichés ok is szerepet játszhat a betegség kialakulásában, amelyet foltos hajhullásnak is neveznek. Feltehetően egy autoimmun betegségről van szó, és jelenleg nincs olyan terápia, ami megakadályozná, hogy újra és újra előjöjjön a betegség. Kezelésre nincs lehetőség, sok esetben a haj visszanő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva