Nyaralóknak

2017.07.19. 05:40

Ma enyhén felhős lesz az ég, eső északon várható

Lapunk naponta frissülő hírekkel tájékoztatja a nyaralókat és a nyaralni indulókat Magyarország és az Adria aktuális időjárásáról.

A keddről szerdára virradó éjszaka nem volt csapadék. A délkeleties irányú légmozgás nagyrészt gyenge volt, csak a Kisalföldön lehetett mérsékelt szélre számítani. A hőmérséklet reggelre többnyire 13 és 18 fok közé csökkent.

Szerdán napközben továbbra is az ország északi felén várható több felhő, és a fátyolfelhők mellett napközben gomolyfelhők is képződnek majd. Egy-egy zápor vagy zivatar azonban csak kis eséllyel alakulhat ki, leginkább az Északi-középhegység térségében és az északnyugati határvidéken. Délen a több órás napsütést csak kevés felhő zavarja majd időnként. A délies szél az Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkülhet, máshol gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul a legmelegebb órákban.

A Balaton vize 23,5; a Velencei-tó vize 22,3 és a Tisza-tó vize 23 fokos.

A Duna hőmérséklete Esztergomnál 19; Budapestnél 22; Dunaújvárosnál 22; Bajánál 23 fok.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 19,4; Tokaj 23,5; Szolnok 18,6; Szeged 24,5 fok.

Az Adria vizének hőmérséklete Dubrovniknál, Pulánál, Splitnél és Zadarnál is 25 fokos. A tengerparton többnyire napos lesz az ég, csupán Piran, Rpvinj és Rab-sziget felett lehet felhős az ég. Napközben 31 és 35 fok között lesz a hőmérséklet, eső vagy zivatar kialakulásától nem kell tartani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva