Krimi

2024.07.07. 05:00

"Leesett a kamionról" – közel 2 mázsa sajtot lopott egy német rendőr

A megtévedt egyenruhás egészen elképesztő indoklást adott elő a bíróságon.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Kirúgtak egy rendőrt Németországban, miután 180 kg sajttól szabadított meg egy felborult teherautót – írja a Deutsche Welle portál nyomán cikkében a Mandiner.

A férfit egy balesethez rendelték ki, amikor észrevette, hogy a megsérült járműben sajtot szállítottak. 

Egy rendőrségi kisbusszal a sérült teherautó közelébe hajtott, kinyitotta a rendőrségi busz oldalsó tolóajtaját, és megkérte az ott dolgozó mentőcég alkalmazottját, hogy adjon át neki több sértetlen sajtot a hűtőkonténerből

 – olvasható a bíróság közleményében.

Az egyenként 20 kilogrammot nyomó cheddar sajtokból összesen 9 darabot vitt el.  Az ellopott áru értéke 554 euró, azaz körülbelül 200 ezer forint volt. "A vádlott a csomagok egy részét visszavitte az irodába" – írják a közleményben.

A Rajna-vidék-Pfalz tartomány közigazgatási bírósága kedden elutasította a férfi fellebbezését, így az elbocsátásáról hozott határozat továbbra is érvényes.

Panaszában a rendőr  azzal érvelt, hogy a sajt nem ért semmit, mivel a a hűtési lánc megszakadt, ő csak meg akarta menteni a kidobástól. A férfi azt is elmondta, hogy ő maga nem eszik cheddar sajtot.

A bíróság azonban nem értett vele egyet. A férfi ugyanis szolgálatban, egyenruhában és szolgálati fegyverrel felszerelkezve követte el a lopást, és "ezzel a magatartásával a vádlott súlyosan megrongálta az ország rendőrségének jó hírnevét".

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva