Amy: A színpadon túl

2021.11.26. 07:05

Kiállítás nyílik a 10 éve elhunyt Amy Winehouse emlékére

A rajongók láthatják az énekesnő kézzel írott szövegeivel és rajzaival teli jegyzetfüzeteit, valamint híres kék Daphne Fender Stratocaster gitárját.

British singer Amy Winehouse performs during the 46664 concert in honour of Nelson Mandela's 90th birthday in Hyde Park, central London, on June 27, 2008. The three-hour gig will also support Mandela's 46664 campaign against HIV/AIDS. AFP PHOTO /Shaun Curry (Photo by SHAUN CURRY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Shaun Curry

Amy Winehouse emlékére új kiállítás nyílik Londonban. Az Amy: Beyond the Stage, vagyis az Amy: A színpadon túl című kiállítás, amely a 10 éve elhunyt énekesnő személyes tárgyai, fotói mellett egy művészi installációt is bemutat, péntektől látható a Design Museumban.

Winehouse számos ruháját és fellépőruháját is megtekintheti a közönség. Az április 10-ig tartó kiállítás összeállításában részt vett Naomi Parry, az énekesnő egykori stylistja is. A bemutatott felvételeken pedig Winehouse családja körében, nyaralásokon, vagy világsztárrá válása előtti fellépésein látható.

A kiállítás fókuszában azonban Amy Winehouse zenéje és énekesnői jelentősége áll.

A rajongók láthatják kézzel írott szövegeivel és rajzaival teli jegyzetfüzeteit, híres kék Daphne Fender Stratocaster gitárját. A művészi installáció egy 2007-es fellépésén alapul, amelyen elénekelte Tears Dry On Their Own című dalát.

A Black to Black című második stúdióalbumával 2006-ban vált pillanatok alatt világhírűvé, a lemezt több mint 20 millió példányban vásárolták meg. Az énekesnő számára azonban a hírnév hamar túl nagy teherré vált, alkohol- és drogproblémái lettek. A brit bulvársajtó egészen 27 éves korában, 2011. július 23-án alkoholmérgezés miatt bekövetkezett haláláig minden lépését követte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva