Koronavírus

2021.12.08. 12:40

Telt házas premierrel nyitott ki egy év után a milánói operaház

Az estélyibe öltözött nézők maszkjaikat elegáns ruháik színéhez és stílusához igazították, de a fúvósokat kivéve a zenekar tagjai is maszkot viseltek.

This photo taken and handout by the press office of the presidential Quirinale Palace on December 7, 2021 shows the public applauding as Italy's President, Sergio Mattarella (L on balcony) and his daughter Laura Mattarella (R on balcony) arrive to attend the season's opening performance of the Teatro alla Scala opera house with Giuseppe Verdi's opera "Macbeth" at the Teatro alla Scala in Milan. (Photo by Handout / Quirinale Press Office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /QUIRINALE PALACE PRESS OFFICE / HANDOUT" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: Handout / Quirinale Press Office / AFP

Telt házas premierrel nyitotta meg új évadát a Scala milánói operaház, amely a pandémia miatti több mint egy évig zárva tartott. A Macbeth kedd esti előadásán egyenként ellenőrizték a nézők oltottsági igazolását.

Placido Domingo operaénekes nagy ünnepnek nevezte a Scala megnyitását.

Minden tökéletesen sikerült – nyilatkozta a nézőtéren helyet foglaló művész.

A milánói operaház a hagyomány szerint minden évben a város oltalmazójaként ismert Szent Ambrus ünnepén tartja idénynyitó előadását, amelyet tavaly nézők nélkül tartottak, és az interneten közvetítettek.

Kedd este viszont már a nézők sem hiányoztak. A Scala telt házzal nyitotta újra kapuit azzal az újdonsággal, hogy az estélyibe öltözött nézőknek egyenként fel kellett mutatni az oltottsági igazolásukat a december 6-tól életbe lépett járványintézkedések értelmében. A nézők alkalmazkodtak, maszkjaikat elegáns ruháik színéhez és stílusához igazították. A fúvósokat kivéve pedig a zenekar tagjai is maszkot viseltek.

Visszatért az élet Milánóba, de továbbra is az óvatosság a jelszó – mondta Giuseppe Sala polgármester.

A Scala új évada Giuseppe Verdi operájával, a Machbettel indult Davide Livermore rendezésében. A karmester Riccardo Chailly, az operaház zeneigazgatója volt, a főszerepet a szoprán Anna Netrebko és a bariton Luca Salsi énekelte. Utóbbi majdnem lekéste az előadást, mivel a bejáratoknál végzett szigorú ellenőrzés lassította a bejutást.

6 perces tapsot kapott az előadás előtt Sergio Mattarella államfő is, akinek a nézők azt kiabálták, adjon ráadást, vagyis vállalja el még egyszer az elnöki mandátumot.

A Scalát 10 ezer rózsa és 3 ezer orchidea díszítette a narancssárga árnyalataiban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva