Megérdemelték

2021.12.31. 20:54

A társuknak segítő gördeszkások kapták a tokiói olimpia fair play díját

A döntősök nagy esése után, vállukon vitték le a pályáról a világbajnoki címvédő japán Okamoto Miszugut.

6617276 04.08.2021 Japan's Misugu Okamoto is carried by Australia's Poppy Olsen of Team Australia and Bryce Wettstein of the United States after competing in the women's skateboarding park final at the Tokyo 2020 Olympic Games at Ariake Sports Park Skateboarding, in Tokyo, Japan.

Forrás: Sputnik/AFP

Fotó: Vladimir Astapkovich

A női gördeszkadöntősöknek ítélte a szakmai zsűri a tokiói olimpia fair play díját.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) pénteki közlése szerint "rengeteg jelölés érkezett a felhívásra olimpiai bizottságoktól, nemzetközi sportszövetségektől, versenyzőktől és a szurkolóktól" és tizenhárom került a szűkített listára. Ezek között volt az is, amikor Kozák Luca a 100 méteres gátfutás elődöntőjében, melyben nem ért célba, felsegítette felbukó versenytársát. A döntős jelöléseket a Nemzetközi Fair Play Napon, szeptember 7-én hirdette ki a bizottság.

A szakmai zsűri végül a női gördeszka park versenyszáma döntőseinek ítélte a díjat, akik, nagy esése után, vállukon vitték le a pályáról a világbajnoki címvédő japán Okamoto Miszugut. A fair play díj nyertesei: a japán Joszozumi Szakura és Hiraki Kokona, a brit Sky Brown, az ausztrál Poppy Olsen, az amerikai Bryce Wettstein, valamint a brazil Dora Varella és Yndiara Asp.

"Gratulálok a gördeszkás versenyzőknek. A fair play díjuk nagyon megérdemelt - idézte Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét a CIFP közleménye. - A sport megtanít arra, hogy minden tevékenységünk során a kiválóságra törekedjünk; hogy békében, barátságban éljünk embertársainkkal, tiszteltjük magunkat és másokat, és mindig a fair play szellemiségében éljük az életünket. A sport nemcsak verseny, hanem a sporthoz kapcsolódó értékek közvetítése a világ felé. Ez az, amit mindannyian láthattunk Tokióban a versenypályán" - tette hozzá.

Nincs sport fair play nélkül, és ez jelent meg Tokióban is számtalan esetben - mondta Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke. "Nagyon hálásak vagyunk, hogy a NOB-bal közösen az olimpiai játékokon ismételten felhívhattuk a versenyzők, a sportvezetők és a közvélemény figyelmét a fair play fontosságára."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva