Abu-Dzabi Nagydíj

2021.12.13. 14:00

Megosztja a sportvilágot Verstappen sikere

A jövőre Hamilton csapattársaként a Mercedesnél versenyző George Russell is igazságtalannak érezte a futam végeredményét.

2021 FIA Formula One World Champion Red Bull's Dutch driver Max Verstappen celebrates on the podium of the Yas Marina Circuit after winning the Abu Dhabi Formula One Grand Prix on December 12, 2021. - Max Verstappen became the first Dutchman ever to win the Formula One world championship title when he won a dramatic season-ending Abu Dhabi Grand Prix. (Photo by KAMRAN JEBREILI / POOL / AFP)

Forrás: POOL / AFP

Fotó: Kamran Jebreili

A sport világában vegyes a fogadtatása Max Verstappen Forma-1-es világbajnoki győzelmének. A kritizálók szerint a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíj végén megkérdőjelezhető, elfogadhatatlan döntések születtek, amelyek aztán a Red Bull holland versenyzőjének sikeréhez vezettek.

A Tottenham Hotspur Európa-bajnoki ezüstérmes angol válogatott labdarúgója, Harry Kane például a Twitter-oldalán úgy vélte, a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltont megfosztották nyolcadik diadalától.

A 36 éves brit pilóta végig vezetett a futamon, de 5 körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé beszorult, lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, amelynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappen az utolsó körben lehagyta Hamiltont, ez pedig vb-címet ért neki.

Nem vagyok szakértő, de úgy érzem, néhány bizarr szabály teljes mértékben sportszerűtlen előnyt vagy hátrányt eredményez. Miért kellene Hamiltonnak bűnhődnie más valaki balesete miatt? – tette fel a kérdést Kane.

Hozzátette, a Mercedes brit versenyzője szó szerint tökéletes futamot teljesített, majd elvették tőle a vb-címet. A csatár szerint kár, hogy ennek így kellett végződnie.

A jövőre Hamilton csapattársaként a Mercedesnél versenyző George Russell szintén igazságtalannak érezte a futam végeredményét.

Ez elfogadhatatlan! Max egy kiváló versenyző, akinek fantasztikus idénye volt, én pedig nagyon tisztelem őt, de ami itt a verseny végén történt, az teljes mértékben elfogadhatatlan. Nem is hiszem el, amit láttam – írta Twitter-oldalán Russell.

A britek 1996-os világbajnoka, Damon Hill szintén a versenybíróság döntéseit kritizálta.

Ez a sportág irányításának egy új módja, amelyben a versenyigazgató ad hoc döntéseket hozhat – fogalmazott Hill.

A háromszoros világbajnok skót Jackie Stewart ugyanakkor az Eurosportnak nyilatkozva azt mondta, a Forma-1-nek nagyon jó, hogy új világbajnoka van, miután Hamilton évekig dominált. Szerinte a Red Bull és Max nagyon jó párost alkotnak, ezért úgy gondolja, hogy a jövőben jelentős sikereket fognak még elérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva