Harc a dobogóért

2022.01.23. 13:54

Elena Curtoni nyerte az Alpesisí-vk szuperóriás-műlesikló versenyét

A szombati lesiklásban győztes olasz Sofia Goggia ezúttal is harcban volt dobogós helyezésért, de nagyot bukott.

Italy's Elena Curtoni trains on the eve of the Women's Downhill as part of the FIS Alpine World Ski Championships in Cortina d'Ampezzo, Italian Alps, on January 21, 2022. (Photo by Jure MAKOVEC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jure Makovec

Az olasz Elena Curtoni nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi szuperóriás-műlesikló versenyét Cortina d'Ampezzóban.

A 2. helyen az osztrák Tamara Tippler, a 3. helyen pedig a svájci Michelle Gisin végzett az ideális körülmények között, szép, napsütéses időben rendezett versenyen.

A szombati lesiklásban győztes olasz Sofia Goggia ezúttal is harcban volt dobogós helyezésért, de nagyot bukott. Pár perc elteltével saját lábán, lécen jött le a pályán, később azonban térdsérülése miatt sántikálva, kísérőire támaszkodva hagyta el a versenyhelyszínt.

Eredmények, női szuperóriás-műlesiklás

1. Elena Curtoni (olasz) 1:20.98 p

2. Tamara Tippler (osztrák) 1:21.07

3. Michelle Gisin (svájci) 1:21.22

A szakági vk állása 6 verseny után (még 3 van hátra): 1. Federica Brignone (olasz) 377 pont, 2. Curtoni 348, 3. Sofia Goggia (olasz) 332

Az összetett vk állása 24 viadal után (még 13 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 981 pont, 2. Petra Vlhova (szlovák) 929, 3. Goggia 769

Borítókép: AFP / Jure Makovec

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva