Végzetes hiba

2022.01.20. 13:00

Jogerős Robinho kilencéves börtönbüntetése

Címkék#Robinho

A korábbi ítéletet helyben hagyva kilenc év börtönbüntetésre ítélte szerdán az olasz legfelsőbb bíróság a százszoros brazil válogatott labdarúgót, Robinhót, mert részt vett egy csoportos nemi erőszakban.

(FILES) In this file photo taken on September 28, 2013, AC Milan's Brazilian forward Robinho gestures during the seria A football match AC Milan vs Sampdoria at San Siro stadium in Milan. - Italy's highest court has upheld former Brazil forward Robinho's nine-year sentence for the gang rape of a young woman, the victim's lawyer said on January 19, 2022. Judges at the Court of Cassation in Rome confirmed the sentence for the offence which dates back to January 2013, when the 37-year-old was playing for AC Milan. (Photo by Olivier MORIN / AFP)

Fotó: AFP

A 37 éves játékosra 2017-ben szabta ki először egy olasz bíróság ezt a büntetést egy 2013-ban, Milánóban történt eset miatt. A vád szerint az akkor az AC Milanban futballozó csatár és barátja, Ricardo Falco, illetve további négy társuk megerőszakolt egy 23 éves nőt. Falco szintén kilenc év börtönt kapott, a társaikat azonban nem találta meg a rendőrség.

   

Brazíliának nincs kiadatási egyezménye Olaszországgal, de így sem lehet nyugodt Robinho, mert ha olyan helyre utazik, amelynek van - ez csaknem hetven ország -, akkor azt kockáztatja, hogy alkalmazzák vele szemben a nemzetközi elfogatóparancsot.

   

A futballista, aki megfordult a Real Madridban és a Manchester Cityben is, 2020 októberében első profi csapatához, a Santos FC-hez igazolt, de a bírósági ítélet miatt szurkolók és támogatók tiltakoztak a szerepeltetése ellen, így hat nap után szerződést bontottak vele. A támadót korábban is megvádolták nemi erőszakkal, amikor Manchesterben játszott, de 2009-ben felmentették.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva