Pekingi téli olimpia

2022.01.24. 12:39

Már nyitva áll a három olimpiai falu

Már nyitva áll a pekingi, a jencsingi és a csangcsiakoui olimpiai falu, így a jövő pénteken kezdődő téli olimpiára érkező versenyzők, kísérők beköltözhetnek a szálláshelyükre.

Emblems of Beijing Winter Olympic and Paralympic games respectively are illuminated at a main avenue in Beijing on Jan. 21, 2022. The Opening ceremony of the Beijing Winter Olympic games will take place on Februrary 4, and the competition will be held until February 20th. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Koki Kataoka / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Forrás: The Yomiuri Shimbun/AFP

Fotó: Koki Kataoka

A vasárnapi első körös nyitáskor az első delegáció a svájciaké volt, de vártak többek között amerikai, brit és ausztrál sportolókat is – az insidethegames.biz oldal beszámolója szerint.

A pekingi első nyitó ceremónián több mint húsz csapat – köztük a kínai, a kanadai és a finn küldöttség – hivatalos képviselője volt jelen. A hivatalos megnyitó csütörtökön lesz.

A végleges regisztráción a pekingi faluban kell átesniük a sportolóknak, függetlenül attól, hogy hol lesz a szállásuk. A központi faluban curlingeseket, jégkorongozókat, műkorcsolyázókat és jégtáncosokat, gyorskorcsolyázókat, illetve a big air számban versenyző síakrobatákat és hódeszkásokat szállásolnak el.

A Peking központjától 75 kilométerre északnyugatra lévő jencsingibe az alpesi síelőket, a bobosokat, a szánkósokat és a szkeletonosokat várják, míg a fővárostól mintegy 180 kilométerre – ugyancsak északnyugatra – található csangcsiakouiba a síakrobatákat és a hódeszkásokat, valamint a sílövőket, a sífutókat, a síugrókat és az északi összetettben szereplőket.

A három olimpiai faluban mintegy 5500 versenyzőt és hivatalos kísérőt szállásolnak el.

A pekingi téli olimpia jövő péntektől február 20-ig tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva