Australian Open

2022.01.26. 17:20

Swiatek és Collins a négy közé jutott

A 2020-ban Roland Garros-győztes Iga Swiatek és az amerikai Danielle Collins bejutott az elődöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében.

Poland's Iga Swiatek reacts after winning against Estonia's Kaia Kanepi during their women's singles quarter-final match on day ten of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2022. (Photo by Paul Crock / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Paul Crock

 A hetedikként kiemelt lengyel játékos háromórás csatában gyűrte le a 36 fokos hőségben a 36 éves észt Kaia Kanepit, aki előzőleg a világranglistán második Arina Szabalenkát búcsúztatta.

A 20 éves Swiatek a négy között Collinsszal találkozik, aki három éve is elődöntőt vívott az Australian Openen. A 28 éves amerikai a 61. helyen álló francia Alize Cornet-t verte magabiztosan.

A férfiaknál a 2019-ben ATP-világbajnok Sztefanosz Cicipasz úgy jutott tovább, hogy bréklabdát sem kellett hárítania az olasz Jannik Sinner ellen. A görög kiválóságot az sem zavarta meg, hogy a kánikula miatt menetközben becsukták a Rod Laver Aréna tetejét, ami miatt 17 percig állt a játék. A tavaly a Roland Garroson döntős Cicipasz a harmadik melbourne-i elődöntőjére készülhet.

Eredmények, negyeddöntő:

nők:

Swiatek (lengyel, 7.)-Kanepi (észt) 4:6, 7:6 (7-2), 6:3

Collins (amerikai, 27.)-Cornet (francia) 7:5, 6:1

Az elődöntő párosítása: Barty (ausztrál, 1.)-Keys (amerikai), Swiatek-Collins

férfiak:

Cicipasz (görög, 4.)-Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:4, 6:2

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva