Hosszabb ideig tart a felépülés

2022.02.03. 22:58

Legkorábban márciusban térhet vissza Dominic Thiem

Legkorábban az öt hét múlva Miamiban sorra kerülő Indian Wells-i tenisztornán térhet vissza a pályára az osztrák Dominic Thiem, aki sérülés miatt június óta nem versenyzett.

PARIS, FRANCE - MAY 30: Dominic Thiem of Austria in action against Pablo Andujar of Spain in the first round of the men singles during the French Open Tennis Tournament at Roland Garros in Paris, France on May 30, 2021. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Mustafa Yalcin

 A 28 éves játékos - aki a csuklóját fájlalta, és a felépülése a vártnál jóval hosszabb időt vett igénybe - csütörtökön jelentette be, hogy tervei szerint elindul az egyesült államokbeli viadalon.

Thiem az argentínai Cordobában most is zajló tornán második kiemeltként szerepelt volna, ám hétfőn már a helyszínen tartózkodva közölte, hogy jobb kezében ínsérülést diagnosztizáltak az orvosok.

A 2020-as US Open bajnoka a következő hetekben Buenos Airesben, Rio de Janeiróban és Santiagóban lépett volna pályára, de ezektől a versenyektől is visszalépett.

A 17 tornát nyert Thiemnek ez a leghosszabb szünet a karrierjében, amely miatt jelenleg csak 37. a világranglistán, pedig legjobbjaként a harmadik helyen jegyezték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva