Premier League

2022.04.23. 14:03

Erik ten Hag nem változtat a módszerein

Erik Ten Hag nem fél attól, hogy konfrontálódjon a nem megfelelően teljesítő labdarúgókkal a Manchester Unitednél, melynek szakmai irányítását a nyártól veszi át.

Ajax's Dutch coach Erik ten Hag talks to journalists during the Toto KNVB Cup Press Conference prior to the cup final against PSV Eindhoven at the Johan Cruyff Arena in Amsterdam on April 15, 2022. - Ajax's Dutch coach Erik ten Hag is strongly rumoured to be next man tasked with reviving United as a title contender after years of disappointment. (Photo by Koen van Weel / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Fotó: AFP

A Trouw című holland lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy bár új emberekkel fog foglalkozni, ez nem befolyásolja hozzáállását a feladathoz.
   

"Az edzői szemléletmódomon nem fogok változtatni" - szögezte le az 52 éves tréner, hozzátéve, hogy nyilvánvalóan a rendelkezésre álló keret határozza meg, hogyan játszik egy csapat, de ő egyértelműen lefekteti majd a teljesítendő követelményeket. 

Mindenki tudni fogja, mit várok tőle, és ha ezt nem tudja teljesíteni, közölni fogom vele, függetlenül attól, kiről van szó. Ebben a tekintetben nem teszek engedményt.
   

Ten Hag ígéri, kifelé védeni fogja a játékosait, de maguk között már más a helyzet, ha valaki átlép egy határt.
   

"Meg kell bízni egymásban, különben nem jönnek az eredmények" - folytatta.
   

Elárulta, hogy komoly beleszólása lesz az átigazolásokba, ami a feltétele volt a felkérés elfogadásának.
   

Közben már meg is kezdődtek a találgatások a lehetséges új érkezőkkel kapcsolatban. A katalán sportújság, a Sport azt írta, hogy Ten Hag célpontjai között szerepel honfitársa, az FC Barcelonát erősítő Frenkie de Jong. A lap szerint a 24 éves középpályás a nyári átigazolási szezonban kerülhet át a Manchester Unitedhez.
   

Az MU csütörtökön jelentette be, hogy a nyártól az Ajax Amsterdamot irányító Ten Hag ül le a kispadra, és 2025 júniusáig szóló szerződést ír alá, amely további egy évvel meghosszabbítható.
   

A holland edző 2017 decembere óta irányítja az amszterdami csapat szakmai felkészítését, 210 mérkőzésen 156 győzelem, 25 döntetlen és 29 vereség, két-két bajnoki cím és kupagyőzelem a mérlege Hollandiában, ezen kívül 2019-ben az elődöntőig, idén a nyolcaddöntőig vezette az együttest a Bajnokok Ligájában.
   

Az MU - amelyet az idény végéig a német Ralf Rangnick irányít - öt fordulóval a vége előtt a hatodik helyen áll a Premier League-ben.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva