Üzlet

2022.04.21. 19:16

Hamilton és Serena Williams is beszáll a Chelsea megvásárlásába

Címkék#Chelsea FC

Lewis Hamilton és Serena Williams is csatlakozott a Martin Broughton által vezetett csoporthoz, amely az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő és Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea megvásárlására tett ajánlatot.

Serena Williams of United States hits a ball during the Ladies' singles first round against Aliaksandra Sasnovich of Belarus in the Championships, Wimbledon at the All England Lawn Tennis and Croquet Club in London, United Kingdom on June 29, 2021. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Shuhei Yokoyama / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

Becslések szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok brit pilóta, valamint a korábbi női világelső amerikai teniszező egyaránt 10 millió fonttal (4,44 milliárd forinttal) szállna be az üzletbe.
   

Broughton maga mellett tudhat több ismert és gazdag személyt, például Sebastian Coe-t, a britek legendás olimpiai bajnok atlétáját, a nemzetközi szövetség (WA) elnökét, valamint a sportvilág ismert amerikai befektetői közül Josh Harrist és David Blitzert, akik a Philadelphia 76ers kosárlabdacsapatban és a New Jersey Devils jégkorongcsapatban is tulajdonostársak.
   

A Chelsea-drukker brit üzletember, Broughton 2010. április 16-tól a Liverpool FC elnökeként tevékenykedett, feladata a tartozásokat felhalmozó klubnál a tulajdonosváltás elősegítése volt. Posztjáról az eladást követően november 30-án távozott.
   

Roman Abramovics orosz üzletember 19 év után kényszerűségből válik meg a Chelsea-től. Az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe a klub milliárdos tulajdonosával szemben, mert értesülések szerint jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, amit azonban Abramovics vitat. A londoni klub több befektetői csoportot érdekel, az eladást a Raine Group amerikai bank felügyeli.
   

A Chelsea megvásárlására négy üzleti csoport maradt versenyben.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva