Kinevezés

2022.04.27. 19:00

Roger Schmidt lesz a Benfica új edzője

Szóbeli megállapodást kötött Roger Schmidttel a portugál labdarúgó-bajnokságban harmadik helyen álló Benfica, így a következő idénytől a német szakember irányítja majd vezetőedzőként a lisszaboni csapatot.

PSV's coach Roger Schmidt gives a press conference at the Phillips Stadium in Eindhoven, on April 15, 2022, ahead of the KNVB Cup final football match between PSV Eindhoven and Ajax Amsterdam, scheduled for April 17. (Photo by Sem van der Wal / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Fotó: AFP

A Benfica szerdán közölte, hogy a jelenleg a holland PSV Eindhovennél dolgozó trénerrel a lényegi kérdésekben megegyeztek, a hivatalos bejelentésre azonban még várni kell.
   

Az 55 éves Schmidt szerződése az idény végén lejár Eindhovenben, a Benficánál pedig Nelson Verissimo helyére érkezik majd. A PSV új edzője a következő szezontól három évre Ruud van Nistelrooy lesz.
   

Verissimo decemberben vette át a Benficát a menesztett Jorge Jesustól, de a csapat a bajnoki címért már nincs versenyben, harmadik helye és ezzel Bajnokok Ligája-selejtezős szereplése ugyanakkor biztosnak mondható három fordulóval a zárás előtt.
   

Schmidt korábban többek között a Red Bull Salzburgot, majd a Bayer Leverkusent is edzette, aztán 2017-től Kínában dolgozott a Beijing Guoannál, ahonnan 2019-ben menesztették. A PSV-nél 2020 óta edző, tavaly holland szuperkupát, az idén pedig Holland Kupát nyert az együttessel, amely négy fordulóval a bajnokság vége előtt második, négy ponttal lemaradva a címvédő és listavezető Ajaxtól.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva