Joan Gamper Kupa

2022.06.28. 12:41

Jogi lépéseket fontolgat az AS Roma ellen a Barcelona

A Barcelona jogi lépéseket fontolgat az AS Roma ellen, mert az olasz labdarúgócsapat lemondta a szereplést a katalán klub hagyományos nyári felkészülési mérkőzésén, a Joan Gamper Kupán.

Barcelona's Spanish defender Gerard Pique (C) slaps hands with Barcelona's Dutch forward Memphis Depay and Barcelona's Spanish defender Jordi Alba during the Spanish League football match between FC Barcelona and RCD Mallorca at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 1, 2022. (Photo by Pau BARRENA / AFP)

Fotó: AFP

A Barca hétfőn közölte, hogy az olaszok egyoldalúan, indoklás nélkül elálltak a megkötött szerződéstől. A két klub férfi és női csapatai augusztus 6-án a Camp Nou stadionban mérkőztek volna meg egymással. A Barcelona már dolgozik azon, hogy új ellenfelet találjon a gálameccsre.   

A katalánok kedden bejelentették: az egyesületet és szurkolóit ért károk miatt megvizsgálják, hogy jogi úton érvényt szerezhetnek-e kártérítési igényüknek.   

Az AS Roma közleménye szerint azért mondták le a szereplést, mert módosítaniuk kellett a nyári barátságos mérkőzések menetrendjét, hogy a felkészülés hajrájában kevesebbet utazzanak a csapataik.   

A Joan Gamper Kupát 1966 és 1996 között négy csapattal rendezték meg, 1997 óta csak egy vendéget hívnak a katalánok, tavaly óta viszont a klub női csapata is játszik egy edzőmeccset a kupa keretein belül.

Forrás: MTI

Borítókép: a Barcelona játékosai, középen Gerard Pique/Pau BARRENA / AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva