Barátság

2022.06.30. 10:45

Novak Djokovic támogatja Boris Becker családját

A volt világelső azt mondta, családtagnak tekinti volt edzőjét és annak családját, ezért segítek nekik.

Novak Djokovic of Serbia hugs his coach Boris Becker and other members of his team in the players box during the Men final match of Grand Slam, Wimbledon Championships 2014, in London, Great Britain, on July 6, 2014 - Photo Ella Ling / Colorsport / DPPI (Photo by ELLA LING / BACKPAGE IMAGES Ltd / DPPI via AFP)

Fotó: DPPI via AFP

A volt világelső, a rangsorban jelenleg harmadik teniszező Novak Djokovic azt mondta, amilyen formában csak tudja, támogatni fogja volt edzőjét, Boris Beckert és annak családját, amíg a német szakember a börtönbüntetését tölti.

A háromszoros wimbledoni bajnok, most 54 éves Beckert áprilisban két és fél év börtönre ítélte egy londoni bíróság, mert szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adóssága behajtását, ezzel megsértette a csődeljárási törvényt. A 2012 óta Nagy-Britanniában élő teniszsztár büntetésének második felét várhatóan felfüggesztettre változtatják. Eleinte a hírhedten kemény wandsworth-i büntetés-végrehajtási intézetben volt, majd három hét után átszállították a jóval élhetőbb Huntercombe-ba.

Barátnője, Lilian de Carvalho Monteiro és fia, Noah Djokovic boxából nézte végig a szerb játékos első és második fordulós mérkőzését Wimbledonban. Djokovic és Becker korábban három évig dolgozott együtt.

"Közvetlenül nem kommunikáltam vele, de a családján keresztül igen - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a szerb teniszező. - Nagyon örülök, hogy vendégül láthattam a fiát és a barátnőjét. Noah és öccse, Elias a következő napokban először látogatja majd meg Borist a börtönben, én pedig próbáltam támogatni őket. Ők a legközelebbi hozzátartozói, én pedig családtagnak tekintem Borist, ezért segítek nekik. Ő olyasvalaki, akit nagyon kedvelek és tisztelek, és érdekel, hogy mi van vele".

Djokovic hozzátette: sok mindenen mentek keresztül együtt, és azután is szoros kapcsolatban maradtak, hogy befejezték a közös munkát.

Nagy szívfájdalom számomra látni azt, ami történik vele, úgyhogy ez egy baráti gesztus, hogy meghívtam a családtagjait. Mindannyian tudják, hogy mindig számíthatnak rám, és mindenben segítek, amiben tudok - fogalmazott a 20-szoros Grand Slam-győztes játékos.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva