Új csapatban

2022.07.18. 10:41

Lewandowski csatlakozott az amerikai túrán lévő Barcelonához

A 33 éves csatárra hétfőn még az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálat vár, azt követően viszont a tervek szerint hivatalosan is bemutatják.

(FILES) In this file photo taken on May 08, 2022 Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski is pictured during the German first division Bundesliga football match between FC Bayern Munich and VfB Stuttgart in Munich. - Bayern Munich's star Polish striker Robert Lewandowski is to be transferred to Barcelona for a fee of 45 million euros, plus 5 million in bonuses, several German media said on July 16, 2022. (Photo by Christof STACHE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Fotó: AFP

Először adott interjút új csapata, az FC Barcelona hivatalos szerelésében Robert Lewandowski, aki megérkezett Miamiba, és csatlakozik az egyesült államokbeli túrán tartózkodó együtteshez.

A 33 éves csatárra hétfőn még az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálat vár, azt követően viszont a tervek szerint hivatalosan is bemutatják.

Mindig is komoly céljaim voltak, mert mindig nyerni akarok, ezzel a csapattal, ilyen sok jó képességű és nagyszerű játékossal a keretben pedig sokat elérhetünk a következő idényben - foglalta össze gondolatait a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél 2020-ban és 2021-ben is az év játékosának választott lengyel támadó.

Lewandowski eddigi klubja, a Bayern München és a Barca szombaton egyezett meg a sztárcsatár átigazolásáról, és a Bild című német napilap értesülései szerint a futballistáért 45 millió eurót (csaknem 18,5 milliárd forint), plusz ötmillió euró (mintegy kétmilliárd forint) bónuszt fizetnek a katalánok. Lewandowski sajtóértesülések szerint 2026-ig kötelezi el magát a Barcelonához.

Az elmúlt napok nagyon hosszúak voltak, de megszületett a megállapodás, így már koncentrálhatok életem következő szakaszára és kihívására - mondta a lengyel játékos. Hozzátette, mindig is szeretett volna a spanyol bajnokságban, egy "nagy csapatban" futballozni, Xavi Hernández vezetőedzővel pedig már egyeztetett is.

"Jó kezekben van nála a klub, egy pillanatig sem volt nehéz a Barcelona mellett döntenem. Xavira csodálatos jövő vár edzőként ennél a csapatnál, én pedig részese szeretnék lenni ennek" - nyilatkozta Lewandowski.

A csatár már hónapokkal ezelőtt többször jelezte, hogy távozni szeretne a német bajnoktól, de az egyesület vezetősége korábban kijelentette, hogy nem eladó.

A Bundesliga hétszeres gólkirálya 2014 nyarán, a Borussia Dortmundtól érkezett a Bayern Münchenhez, amellyel azóta minden évben bajnokságot nyert. Egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor pedig a Német Kupában ünnepelhetett a csapattársaival, és számos gólrekordot megdöntött. Ezek közül talán a legemlékezetesebb, hogy a 2020/21-es idényben 41 találatot elérve megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt, csaknem fél évszázados Bundesliga-csúcsát.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva