oktatás

2017.07.11. 11:53

Novák: 3,3 milliárd forint támogatás nyelvtanulásra

A középiskolások tanórán kívüli nyelvtanulását segítő pályázatot hirdet 3,3 milliárd forinttal az Emmi – közölte Novák Katalin kedden.

Forrás: kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

A program keretében a középiskolások az iskolában vehetnek részt külön nyelvórákon, amelyeket az iskola nyelvtanárai, illetve felsőoktatási intézmények nyelvszakos hallgatói tartanak nekik − ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

A pályázaton felsőoktatási intézmények vagy az általuk vezetett konzorciumok vehetnek részt, az elnyerhető támogatás összege 330 milliótól 410 millió forintig terjed, így várhatóan 8-10 pályázatot tudnak majd támogatni. A program megvalósítására minimum 30, maximum 36 hónap áll rendelkezésre.

A pályázat célja, hogy élményközpontú, nem formális foglalkozásokon javítsák a középiskolások nyelvtudását és növeljék motivációjukat a tanulásra. Emellett a tanárok és a diákok is részt vehetnek külföldi csereprogramokon, tanulmányi kirándulásokon − egészítette ki Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár. Kiemelte még, hogy a program keretében a középiskolások nyelvtanulását a korban hozzájuk közel álló egyetemista korosztály segíti, ami szerinte hozzájárul az élményszerűséghez.

A Nyelvtanulással a boldogulásért című pályázat keretében továbbá lehetőség van alternatív nyelvtanulási formák kidolgozására, szünidei nyelvi programok szervezésére, e-learning tananyag kidolgozására is – sorolta Schanda Tamás.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétette a sajtótájékoztató egy részét a Youtube-on.

Pályázni – első körben – augusztus 14-től augusztus 30-ig lehet, a kiírás megtalálható a palyazat.gov.hu oldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva