utazás

2017.09.18. 18:13

A Tui német utazásszervező a karibi térségben és Ázsiában terjeszkedne

A német Tui Group, Európa legnagyobb utazásszervezője a karibi térségben és Ázsiában kíván terjeszkedni, erősítené a hajóutak szegmensét, valamint növelné saját tulajdonú hotelbefektetéseit .

Jelenleg világszerte 303 saját szállodája van a Tui Groupnak, 214 ezer ággyal – ennek több mint fele (56 százaléka) a Földközi-tenger térségében, 22 százaléka Afrikában és a Közel-Keleten, 14 százaléka a karibi térségben és mindössze 1 százaléka Ázsiában. A jövőben a karibi és ázsiai hotelek arányát kívánja növelni a vállalat – mondta el hétfőn a cég ausztriai vezetője, Lisa Weddig a TUI Österreich bécsi sajtótájékoztatóján.

A vállalat a 2018/2019-es üzleti év végéig 40-45 új hotel vásárlását tervezi az említett térségekben, döntően olyan célterületeken, ahol egész évben magas a napsütéses órák száma. A Tui emellett Kanadában és az Egyesült Államokban is növelni kívánja saját tulajdonú szálláshelyeinek számát, ez a vállalat stratégiája – tette hozzá Lisa Weddig.

A Tui Group nyári foglalásai a várakozások szerint alakultak: a spanyolországi, görögországi és karibi foglalások ellensúlyozzák a némileg gyengébb török és észak-afrikai keresletet. A törökországi, tunéziai és egyiptomi foglalások száma már tavaly is csökkent a növekvő terrorveszély és az instabil politikai helyzet miatt, ezzel párhuzamosan a spanyolországi és portugáliai utazások iránti igény jelentősen nőtt.

A Tui Groupnál az idei évre legalább 10 százalékos kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés előtti eredménynövekedésre számítanak.

A TUI Magyarország Kft. húsz éve, 1997 óta működik a TUI Österreich GmbH leányvállalataként, két irodával rendelkezik, egy Budapesten, egy pedig Győrben található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva