Megint egy támadás

2018.03.12. 06:04

Hétfőre virradóra egy osztrák katonára rontottak rá Bécsben

Késsel támadt hétfőre virradóra az iráni nagykövet bécsi rezidenciájánál őrszolgálatban lévő egyik osztrák katonára egy férfi, akit a megtámadott őr agyonlőtt - közölte Harald Sörös, a helyi rendőrség szóvivője.

Az illetékes szerint a késelő minden előzetes figyelmeztetés nélkül rontott neki a katonának, aki először paprikasprével próbálta elhárítani a támadást, majd rövid dulakodás után három lövést adott le Glock 17-es oldalfegyveréből. Az elkövető a helyszínen életét vesztette, a környéket a rendőrség lezárta. A katona felkarján szerzett vágott sebet, őt sokkos állapotban kórházba szállították.

Michael Bauer, az osztrák védelmi tárca szóvivője az incidensről elmondta: a megtámadott katona az előírásoknak megfelelően először az enyhébb eszközt – a paprikasprét – vette igénybe, s csak miután ez hatástalannak bizonyult, vette elő szolgálati fegyverét, hogy megvédje magát a 26 éves osztrák állampolgárságú támadótól. „A dolgok jelenlegi állása szerint mindenben helyesen cselekedett” – hangsúlyozta Bauer.

A minisztériumi illetékes szerint a külföldi diplomáciai létesítmények védelmére általában egy hivatásos katonát helyeznek őrszolgálatba az épület elé, egy másikat pedig az épületen belülre, ahol ez nem lehetséges, ott a második katona a legközelebbi rendőrőrsről látja el feladatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva