Döbbenetes

2021.12.19. 22:27

Lefejeztek a dzsihadisták egy evangélikus lelkészt

A lázadó gerillák egyszerűen megállították a mezőn hazafelé tartó férfit.

A Rwandan soldier patrols near Palma, Cabo Delgado, Mozambique on 22nd september 2021. - Since July 2021 a contingent of a thousand Rwandan soldiers and policemen is deployed to Mozambique to fight insurgents that were terrorising populations. The Rwanda Defence Forces (RDF) declared few victories among which the liberation of Mocimboia Da Praia which was occupied by jihadist for almost a year.

Forrás: AFP

Fotó: Simon WOHLFAHRT

A Mozambik északi részén fekvő Capo Delgado tartományban a lázadó gerillák – akik azt állítják, kapcsolatban állnak a Daesh szélsőséges szervezettel – 2017 októbere óta tartják terrorban a helyieket. Nemrégiben döbbenetes gyilkosságot követtek el: lefejeztek egy evangéikus lelkészt, a fejét pedig átadták a feleségének. Az asszony a helyi járási rendőrkapitányságra vitte a táskát, amelyben a férje feje volt – írja az Avvenire alapján a V4NA Hírügynökség.

A cikk szerint ez csak a legújabb eset a hasonló támadások sorozatában, amelyek immáron 4 éve sújtják Cabo Delgado természeti erőforrásokban gazdag kerületeit. A biztonsági erőkkel való összecsapások eddig 3000 halálos áldozatot követeltek, a harcok hatására pedig 800 000 lakos kényszerült elhagyni otthonát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva