Rendkívüli időjárás

2022.04.03. 07:57

Brazíliában többen meghaltak földcsuszamlásokban

A Rio de Janeirótól nyugatra található Paraty üdülőváros partján a heves esőzés következtében keletkezett sárlavina elsodort több lakóházat.

Rescue workers are seen at the site of a landslide in which a mother and six of her children were killed, in Paraty, Rio de Janeiro state, on April 2, 2022. - Torrential downpours triggered flash floods and landslides across Brazil's Rio de Janeiro state, killing at least 14 people including eight children, and leaving five missing, authorities said Saturday. (Photo by BRUNO KAIUCA / AFP)

Fotó: AFP

Legalább tizennégy ember, köztük kilenc gyerek meghalt Brazíliában a heves viharok okozta földcsuszamlások miatt - jelentette szombaton a G1 helyi hírportál.

A Rio de Janeirótól nyugatra található Paraty üdülőváros partján a heves esőzés következtében keletkezett sárlavina elsodort több lakóházat. A törmelék alatt egy anya hat gyermekével vesztette életét.

További hét halálos áldozata volt az ítéletidőnek Angra dos Reis és Mesquita településen, Rio de Janeirótól északra. Öt embert élve tudtak kimenteni a sár és törmelék közül, öt másikat továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Legalább tizennégy ember, köztük kilenc gyerek meghalt Brazíliában a heves viharok okozta földcsuszamlások miatt
Forrás: BRUNO KAIUCA / AFP

A térségben az utóbbi két napban rekord mennyiségű - 655 milliméter - csapadék esett. A Globo brazil hírtelevízió felvételeket mutatott Rio de Janeiro külvárosaiban elárasztott utakról, valamint egy iskoláról és egy klinikáról.


A régióban az utóbbi időben többször is súlyos viharok pusztítottak. Februárban legalább kétszáz ember életét követelték az esőzések keltette árvizek és földcsuszamlások a Rio de Janeiro közelében található, a turisták körében kedvelt Petrópolis városában. Csaknem ezren maradtak akkor fedél nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva