Az Igazság órája

2024.06.02. 10:32

Magyarországnak a béke szigetének kell lenni, ezt többségi állásponttá kell tenni! (videó)

Ez a háború nem egy film vagy egy videójáték, hanem a kőkemény valóság.

MW

A drónnal készült képen a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői vonulnak a Margit hídon 2024. június 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Ez a beszéd nem csupán célt fogalmazott meg, hanem feladatot is kijelölt – mondta el Orbán Viktor Békemeneten elmondott szavai kapcsán Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Tóth Erik, az AK kutatási igazgatója. 

A magyar jobboldal és a Békemeneten részt vevők küldetése is az, hogy ez a jelenleg kisebbségi álláspont, hogy a békét meg kell őrizni és Magyarországnak a béke szigetének kell lenni, ezt többségi állásponttá kell tenni

– fejtette ki. 

Minden magyar családban vannak történetek a II. világháború pusztításairól – emlékeztetett Pindroch Tamás, az AK vezető elemzője. 

A 2. magyar hadsereg elpusztult messze, a Donnál, a Szovjetunió területén, teljesen feleslegesen, idegen érdekek szolgálatában. Ugyanez játszódna le most is, ez a háború nem egy videójáték vagy egy film, hanem a kőkemény valóság. Ha Európa nem tudja megállítani politikai szinten ezt az őrületet, akkor bele fogunk sodródni a háborúba 

– fejtette ki. 

Pindroch Tamás szerint az európai parlamenti listavezetők vitájának egyértelmű győztese Deutsch Tamás és a Fidesz-KDNP. Ő fogalmazta meg világosan a választás tétjét, a szavazókhoz beszélt, fegyelmezetten nem ült fel a provokációknak, pedig néhány felvetésre lehetett volna mit mondani. A legnagyobb vesztes viszont Magyar Péter, aki önmagát lőtte lábon a vitán nyújtott teljesítményével – érvelt a vezető elemző. 

Az Alapjogokért Központ közvéleménykutatásából is levonható az a következtetés, hogy Magyar Péter nem a Fidesztől vett el szavazókat – ismertette Tóth Erik –, hanem az ellenzéki pártokat „szalámizta le”. „Egymást gyilkolják – átvitt értelemben – és figyeljétek meg, június 9-e után ez folytatódni fog. Egymással lesznek elfoglalva” – fejtette ki a kutatási igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva