Büntetés

2024.06.15. 21:36

Nem helyeslik a németek az Európai Bíróság hazánkat sújtó ítéletét

A Die Welt Magyarországról szóló cikke alatt a kommentszekció szinte felrobbant az olvasók migrációt ellenző reakcióitól.

MW

Rendőrök állnak sorfalat a kölni dóm bejárata elõtt 2023. december 24-én, miután radikális iszlamista mozgalmak Európa-szerte keresztény rendezvények elleni támadásokra szólítottak fel (illusztráció)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christopher Neundorf

Ahogyan arról olvasóink már értesülhettek, az Európai Unió Bírósága 200 millió euró (mintegy 80 milliárd forint) megfizetésére kötelezte hazánkat, mert „nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek mellett a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint teljesen világos: azt szeretnék, hogy Magyarország ennek a pénzügyi zsarolásnak a hatására változtasson a politikáján, és csatlakozzon a migrációs paktum előírásaihoz – írja a Magyar Nemzet. 

A lap rámutat: 

Soros György egyik meghatározó embere szinte azonnal üdvözölte a határozatot.

 Gerald Knaus fontos történelmi döntésnek nevezte az ítéletet.

A német Die Welt olvasói azonban, akik az illegális migráció okozta problémákat már a saját bőrükön érzik, egészen másként viszonyulnak a Magyarországot hátrányosan érintő ítéletet. Az Európai Bíróság Magyarország elleni döntéséről szóló cikk alatt a migrációról, az Európai Unióról és annak vezetéséről, sőt a magyar miniszterelnökről is elmondták véleményüket.

Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU. Kár az egykor gyönyörű projektért, amelyet annak idején üdvözöltem – de egyre inkább a diktatúra és a (gazdasági) szabadsághiány felé süllyed

– írta az egyik kommentelő. Egy másik rámutatott: „Jobb lenne néhány milliós bírságot fizetni, mint tízmilliárdokat a rosszul képzett vagy tanulatlan migránsok teljes ellátásáért.”

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Forrás: Képernyőkép / Magyar Nemzet

Telegraph: Magyarország újra szabadságharcot vív

Magyarország már 1848 óta kénytelen a függetlenségéért harcolni és ez mind a mai napig így maradt – írta Alan Sked, a Telegraph hasábjain a Mandiner szerint.

A lap felidézte, hogy Magyarországot 1944-ben megszállta Németország, majd 1945-ben a Szovjetunió, ezért a magyarok 1956-ban újra szabadságharcot vívtak az elnyomó hatalommal szemben.

A szerző azt a következtetést vonta le, hogy déjá vu érzése lehet minden magyarnak azt követően, hogy Európai Unió Bírósága 200 millió eurós büntetést rótt ki hazánkra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva