Józsefváros

2024.06.22. 08:24

Semmi nem tartja vissza a bűnözőket a VIII. kerületben

Már a kamera sem zavarja a tolvajokat Pikó András Józsefvárosában: a bűncselekmények száma drasztikusan megugrott a kerületben az elmúlt öt évben.

MW

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Választási műsort forgatott a józsefvárosi önkormányzati újság, amikor is felvétel közben az interjúalany kerékpárját éppen ellopni készült egy tolvaj. A bűncselekmények száma drasztikusan megugrott a kerületben az elmúlt öt évben. A józsefvárosiak hangos többsége éppen ezért nem tudja még elfogadni azt, hogy Pikó András balliberális polgármester folytathatja a munkát a következő ciklusban is – adta hírül a Magyar Nemzet.

Józsefvárosban egy kerékpárt sem lehet őrizetlenül hagyni

Történt ugyanis: a Józsefváros Újság választási riportot készített, amikor egy férfi besétált a képbe és megpróbálta ellopni a kerékpárt, amelynek a tulajdonosa éppen az interjú kedvéért hátat fordított.

Veres Gábor, az MSZP jelöltje mivel háttal állt és az interjúra koncentrált, ezért nem láthatta a háttérben zajló jelenetsort, ám a stáb észrevette a lopási kísérletet és jelezte Veresnek, hogy lopják a biciklijét. Amikor kérdőre vonták a tolvajt, hogy lopni akar, az csak annyit válaszolt: „Dehogy”.

Ez jellemzi ma Józsefvárost, és ebből lett elege a helyiek nagy részének. Pikó András újrázása óta forrnak az indulatok a közösségi oldalakon, a helyi csoportokat ellepték a dühös hozzászólások, mi több: a választás óta romlott a közterületi állapotok, szemetesen pihenő, megállókban alvó, járdán dolgát végző, Blaha Lujza téri szökőkútban fürdő vagy éppen piknikasztalt levizelő hajléktalanokról számolnak be az ott élők.

Az utóbbi nemi szervét mutogatva végezte dolgát a helyi parkban, ahol kisgyermekes családok is pihennének.

Megoldás helyett sunnyogás

„Sajnos nem vicces, ez a durva valóság” – írja az egyik kommentelő, a másik úgy fogalmazott: „Ezekben már semmi szégyenérzet nincs.” Volt olyan hozzászóló, aki jelezte: elküldte a képet Pikó Andrásnak, hogy ezzel a problémával kellene kezdeni valamit, válaszként a polgármester kitiltotta közösségi oldaláról a panaszos helyi lakost. „A kerületieknek megvolt a lehetősége, hogy változtassanak. Ezek után csak azt mondhatom, ki milyen rózsát szakít, olyant szagol” – hívta fel a figyelmet egy másik kerületi lakó. Sokan egyet is értettek a véleménnyel, ám azt nem gondolják, hogy a rendet és tisztaságot szerető lakosok szavazták meg többségben Pikót.

A teljes cikk IDE KATTINTVA folytatódik!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva