Biztonsági intézkedés

2024.06.09. 09:56

Terrorkészültséget rendeltek el a szomszédos országban (frissült)

A cseh rendőrség egyik napról a másikra azonnali hatállyal szigorította a biztonsági intézkedéseket.

MW

Illusztráció/ Fegyveres rendőr helyszínt biztosít Prágában

Forrás: MTI /EPA

Fotó: Martin Divisek

A riasztás nyilvános helyekre, bevásárlóközpontokra, közlekedési eszközökre és vasútállomásokra vonatkozik. A meghozott intézkedések állítólag összefüggenek egy esetleges terrortámadás gyanújával – írja a Magyar Nemzet.

Vit Rakuszan belügyminiszter nem részletezte a fenyegetés természetét. Beszámolt arról, hogy a gyanúsítottat külföldön vették őrizetbe – adta hírül a WPolityce.pl az IDNES.cz-re hivatkozva.

A fenyegetés egy esetleges infrastruktúra elleni támadással függ össze, a rendőrséget terrorkészültségbe helyezték 24 órás szolgálati időre.

Az MTI arról tudósított, hogy 

Vít Rakusan belügyminiszter az X-en közölte, hogy az őrizetbe vett személy dél-amerikai származású és spanyolul beszél. Részletesebb és pontosabb információkat a nemzetbiztonsági tanács hétfő délutánra tervezett ülése után hoznak nyilvánosságra.

Rendőrségi forrásokból származó információk szerint a hatóságok pénteken rendeltek el körözést az érintett személy ellen, mert felmerült az a gyanú, hogy terrortámadást készít elő az állami infrastruktúra ellen.

Vít Rakusan szerint a nem részletezett megemelt biztonsági intézkedések ugyan továbbra is hatályban maradnak, de a lakosságot semmiféle veszély nem fenyegeti.

A közszolgálati hírtelevízió szerint a cseh rendőrség szombat óta fokozottan ellenőrzi mindazokat a helyeket – elsősorban a bevásárlóközpontokat, pályaudvarokat, sportrendezvényeket – ahol sok ember gyűlik össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva