Szövetségesek

2024.07.06. 22:34

A Flamand Érdek vezetője bejelentette: csatlakoznak a Patrióták Európáért csoporthoz

A flamand párt is csatlakozni kíván a Patrióták Európáért pártcsaládhoz – jelentette be szombaton este Tom Van Grieken, a belgiumi párt vezetője.

MW

Tom Van Grieken, a belga ellenzéki Flamand Érdek (Vlaams Belang) elnöke (k) a párt londerzeeli eredményváróján az európai parlamenti választások estéjén, 2024. június 9-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Matthys

Újabb párt jelentette be, hogy csatlakozik a Patrióták Európáért csoporthoz: szombat este Tom Van Grieken vezette jobboldali Flamand Érdek (VB) nevű belgiumi párt hozta meg a döntést – számolt be a Trouw holland napilap híre nyomán a Magyar Nemzet.

Jobboldali, hazafias és nacionalista pártokként erősek vagyunk együtt Európában. Büszkén szeretnénk ennek a politikai családnak a tagja lenni

– fogalmazott Van Grieken.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Dán Néppárt is bejelentette, hogy csatlakozik az új jobboldali pártcsaládhoz.

Pénteken a novemberi hollandiai választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders jelentette be, hogy pártja csatlakozik a pártcsoporthoz. Hétfőn a portugál Chega párt jelezte, hogy belépne a frakcióba, majd a spanyol Vox nyilatkozott úgy, hogy csatlakozna a Patrióták Európáért pártcsaládhoz, az olasz Liga párt vezetője, Matteo Salvini pedig a csatlakozásról azt mondta, hogy „dolgoznak rajta” – számolt be az MTI.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva