Támogatás

2024.07.09. 07:19

A Weltwoche főszerkesztője szerint nagy tisztelet övezi a magyar kormányfőt (videó)

Exkluzív interjút adott a Mandinernek Rogel Köppel, a Die Weltwoche hetilap főszerkesztője.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) pódiumbeszélgetésen vesz részt a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén Zürichben 2023. november 22-én. Balról Roger Köppel, a Weltwoche fõszerkesztője, svájci néppárti parlamenti képviselő

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Mandiner a lap és a Die Weltwoche együttműködésének jegyében podcast interjút készített Roger Köppel publicistával, aki a svájci hetilap főszerkesztője, korábban pedig a német a Die Welt főszerkesztője volt. Köppel, aki a svájci Néppárt parlamenti képviselőjeként is tevékenykedett, elkísérte Orbán Viktort a békemissziójára először Kijevbe, majd Moszkvába.

Orbán Viktor szerepével kapcsolatban Roger Köppel a Mandinernek úgy nyilatkozott

A legnagyobb tisztelettel vagyok Orbán Viktor iránt, mert sikerült neki egy közepes méretű ország miniszterelnökeként a saját súlycsoportja felett játszani. Ezt a politikai sikerének köszönheti, annak, hogy egy karizmatikus politikus, aki tartja magát az alapelveihez – akkor is, ha kritizálják. Mindig a jókat kritizálják az életben, a rosszakat nem, azok hamar eltűnnek. Ez is mutatja, hogy nagy tisztelet övezi a magyar kormányfőt, az ellenfelei még félnek is tőle.

A főszerkesztő úgy vélte, az Európai Uniót felkészületlenül érte az akció, mint fogalmazott, „felbolydult méhkasként viselkednek a vezetői". Roger Köppel szerint „ebben a háborúban az Európai Unió sajnálatos módon láthatatlan tényező: utasításokat fogad el Washingtonból és Kijevből.”

A podcast interjú itt megtekinthető:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva