Közel-keleti konfliktus

2024.07.06. 22:17

Egy menekülteket elszállásoló egykori iskolát ért találat a Gázai övezetben

Az izraeli–palesztin háború 274. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

A pusztítás nyomait nézik palesztinok, miután egy menekülteket elszállásoló egykori iskolát ért találat egy izraeli légitámadásban a Gázai övezetben fekvõ Nuszeirát menekülttáborban 2024. július 6-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Saher Alghorra

Egy menekülteket elszállásoló egykori iskola épületét találta el szombaton egy izraeli légicsapás a Gázai övezet középső részén, a gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint legkevesebb 16 ember életét vesztette.A tárca „borzalmas vérengzésnek” minősítette a Nuszeirát menekülttáborban történt esetet. A csapásban ötven ember megsebesült, több ember állapota válságos.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy az iskolaépületet ért csapás célpontjai olyan fegyveres terroristák voltak, akik azon a környéken tevékenykedtek. A támadás megindítása előtt külön figyelmet fordítottak arra, hogy a minimálisra szorítsák a kockázatot a civil lakosságra nézve

– emelte ki az izraeli hadsereg.

Néhány órával korábban egy másik házat is találat ért a Nuszeirát menekülttáborban, helyi egészségügyi források szerint abban a csapásban legkevesebb tíz ember halt meg, és sokan megsebesültek.

A gázai egészségügyi minisztérium napi tájékoztatása szerint az utóbbi 24 órában az izraeli hadsereg támadásaiban legkevesebb 29 palesztin – köztük öt helyi újságíró – halt meg, és további száz megsebesült.

Ez történt pénteken: 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva