Az Igazság órája

2024.07.06. 21:26

Orbán Viktor megmutatta, hogy mennyire fontos neki a béke (videó)

Az európai uniós polgárok nem akarnak háborút, a béketeremtési erőfeszítések az ő akaratuknak a képviseletét jelenti.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j), Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke (k) és Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) párt elnöke, miután aláírták a Patrióta kiáltvány az európai jövőért című közös nyilatkozatot Bécsben 2024. június 30-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Megmutatta a magyar miniszterelnök, hogy neki mennyire fontos a béke és erre próbálja ösztökélni a többi tagállamot is – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Lajkó Fanni, azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Európai Unió soros elnökeként már az első héten a békéről tárgyalt Kijevben, majd Moszkvában. Az AK elemzője hangsúlyozta: semmi meglepőnek nem kellene lenni abban, hogy elindult a béketeremtés folyamata, más tagállamokkal ellentétben mi magyarok mindig azt mondjuk, amit csinálunk.

Teljesen egyértelmű, hogy az európai uniós polgárok nem akarnak háborút

 – mondta a műsorban Halkó Petra, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Sem nézői lenni egy a szomszédukban folyó konfliktusnak, és pláne nem a résztvevői lenni egy háborúnak. A béketeremtés így a klasszikus értelemben vett politizálás, az emberek képviselete – hangsúlyozta.

A formáló Patrióták Európáért európai parlamenti frakcióval kapcsolatban, amelynek az egyik alapítója a Fidesz-KDNP Lajkó Fanni kifejtette: a három alapító, a cseh Andrej Babis, az osztrák Herbert Kickl és Orbán Viktor ott volt, és beszédet mondott április 25-26-i konzervatív találkozón, a CPAC Hungary 2024-en. Magyarország fontos szövetségeseket tudott maga mellé állítani, és ez a lista még bővülhet

 – mondta az elemző.

Olyan szereplők ülnek az európai uniós intézményrendszer vezetői pozícióiban, akiknél nemcsak feltételeznek korrupciógyanús ügyeket – mutatott rá Halkó Petra. Bizonyítottan megvalósult korrupciós ügyekről beszélünk, amelyeknek ők részesei voltak – hangsúlyozta. Ez vérlázító, ezek az emberek nem szeretnének változtatni azon az irányon, amelybe az Európai Unió az elmúlt években elindult – tette hozzá a XXI. Század Intézet elemzője.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg: 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva