Programok

2008.09.13. 12:42

Négyméteres skorpiók a Kossuth téren

Őstenger címmel látható időszaki kiállítás szombattól (szeptember 13.) a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Az interaktív tárlat a tengerek körülbelül 4,5 milliárd éves történetét és élővilágát mutatja be élethű állatszobrok és színes képek segítségével.

mg

A kiállítás földtörténeti korszakonként láttatja az élővilág kialakulását a baktériumok korától az első puhatestű gerincesekig. A szekciók 50-100 milliós időszakokat ölelnek fel. Az élethű állatszobrok mutatják meg a mai kor emberének, hogy milyenek lehettek például a csigaházas polipok, a négyméteresre is megnőtt tengeri skorpiók vagy éppenséggel a páncélos halak.

A kiállítás külön foglalkozik azzal a 230 millió évvel ezelőtti korszakkal, amikor a dinoszauruszok uralták a szárazföldet. (Ebből a korból az egyetlen ma is élő állatunk a teknős.) A rejtélyek termében azt is megtudhatják a látogatók, hogy az őstenger vizének sóösszetétele megegyezik az ember könnyének és vérének sóösszetételével. Az őstengerben egyébként az összes ma élő állattörzs előde felbukkant már.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva