labdarúgás

2017.06.26. 10:00

Lőw Zsolt: Most jön a finomhangolás időszaka

Az RB Leipzig másodedzője a tavalyi évet sikertörténetnek könyveli el és hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy a csapatnál mindenben kikérik a véleményét. A családjával eltöltött néhány hét szabadság azonban futballmentes, szent és sérthetetlen.

Mediaworks Online / nemzetisport.hu

Lőw Zsolt elmondása szerint még a lipcsei sportigazgató is tudja, hogyha családjával tölti a szabadidejét, figyelmen kívül hagyja szakmai ügyeit. Úgy érzi, szüksége van néhány hét pihenésre, különben az egész évi rohanás és stressz az egészségét veszélyeztetné. A stressz ellenére azonban a tavalyi évet hatalmas sikernek könyveli el, majd hozzáteszi, hogy a futball csak elvétve ajándékoz meg egy edzőt ilyen elképesztő szezonnal.

Míg a csapat év eleji terveiben a bennmaradás volt a fő célkitűzés, addig néhány hét elteltével már látszott, hogy több van a játékosokban. A RB Leipzig végül újoncként a Bundesliga második helyén végzett, ezzel bőven túlteljesítették az elvárásokat. A másodedző szerint nagyszerű, amit felépítettek, de folyamatos finomítás szükséges a további meneteléshez. Így nemcsak olyan játékosokat szeretne igazolni a klub, akik kiemelkedő mutatókkal rendelkeznek, hanem olyanokat is, akik emberileg is harmonizálnak a társakkal. Fontosnak tartja, hogy a csapathoz tartozók jól kiegészítsék egymást, de versenyhelyzetet is teremtsenek.

A Leipzig előtt az osztrák Salzburgnál edzősködő Lőw magát az élet minden területén maximalistának tartja, és mindenből a legtöbbet szeretné kihozni. Épp ezért még mindig nem tudta feldolgozni az utolsó előtti fordulóban öt-négyre elszenvedett vereséget a bajnok Bayern München ellen. Most a pro licences vezetőedzői képesítés megszerzésén dolgozik, de úgy tartja, egy valamirevaló edző örök életében tanul.

További részletek a nemzetisport.hu oldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva