Széttört karrier?

2017.07.05. 12:09

Marco Reus, a sérülések alapembere

A dortmundi játékos pályafutását végigkísérik a sérülések, melyek nagy mértékben befolyásolják válogatottbeli karrierjét.

Mediaworks Online / nemzetisport.hu

A német támadó a leginkább balszerencsés talán akkor volt, amikor a 2014-es világbajnokság előtt a június 6-án játszott Örményország elleni felkészülési mérkőzésen súlyosan megsérült. Részleges bokaszalag-szakadása következtében biztossá vált, hogy kimarad a Brazíliába utazó német válogatott keretéből. Reus mérkőzés utáni nyilatkozatában minden fájdalma benne volt: „Az volt az álmom, hogy részese leszek ennek a csodálatos brazíliai kalandnak, ám az álmom most egyik pillanatról a másikra meghiúsult.” Később a válogatott nélküle lett világbajnok, de a csapattársak egy pillanatra sem feledkeztek meg róla. A győztes csapatfotón az ő meze is feltűnik, de ez aligha jelentett gyógyírt sebeire.

A 2016-os Európa-bajnokság előtt is hasonlóan szerencsétlen dolog történt, akkor az edzőtáborból kényszerült haza a kontinensviadalt megelőzően.

Ezek után már nem is meglepő, hogy az idei naptári évben sem léphet pályára részleges keresztszalag-szakadás miatt. Pályafutása során 560 napot volt kénytelen kihagyni eddigi nyolc Bundesliga-idényében, de kitartása még mindig töretlen. Hűségesküt fogadott szeretett klubjának és a labdának is.

További részletek a nemzetisport.hu oldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva