touchdown

2017.07.07. 16:02

Szombat este rendezik a magyar amerikaifutball-bajnokság döntőjét

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik meg szombat este 18 órától a magyar amerikaifutball-bajnokság (HFL) nagydöntőjét, ahol a címvédő Miskolc Steelers és a Budapest Cowbells csap össze egymással.

A pénteki sajtótájékoztatón Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke elmondta, újabb mérföldkőhöz érkezett itthon a sportág, hiszen először rendezhetnek ilyen gyönyörű környezetben HFL-döntőt. Az elnök hozzátette, hogy számos érdekességgel színesítik az összecsapást, félidei show-val várják a szurkolókat, a kezdőrúgást pedig Meskó Zoltán, korábbi NFL-játékos végzi majd el.

Egy évvel ezelőtt drámai körülmények között az utolsó másodpercben dőlt el a találkozó a Steelers javára, viszont most eltiltás miatt nem lehet ott a pályán az akkori meccs hőse, Troy Rice.

Aggod Péter, a Miskolc Steelers megbízott vezetőedzője azt mondta, hogy rendkívül nehéz mérkőzésre számít, a játékosoknak nagyon kell koncentrálniuk, hiszen nem szerepeltek még ilyen környezetben.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője hangsúlyozta, hogy az elődöntőt követően azonnal elkészült a taktika a fináléra, ezen kívül minden részletre kiterjedően elemezték riválisukat.

Bánfi Mihály, a Cowbells rutinos védője szerint az ellenfélnél az a játékos hiányzik majd, aki bármilyen „halott” labdából képes nagy játékot csinálni, de ugyanakkor kiemelte, hogy a Steelers kerete van olyan erős, hogy megfelelően tudják pótolni a kiváló elkapót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva