Szépség - Divat

2009.02.06. 05:20

Orchideát elegánsaknak, kaktuszt csudabogaraknak

A szépen terített asztal elmaradhatatlan tartozéka a virág. A választott növény jó, ha alkalmazkodik a helyiség stílusához, színvilágához.

R. V.

Figyelembe kell venni a terítőt, és a hozzá tartozó kiegészítőket. A virágdísz ne dúsan burjánzó bokréta legyen, mert az bár szépen mutathat, de eltakarja egymás elől az asztalnál ülők arcát. Nincs kényelmetlenebb, mint amikor a két fogás közti csevegés alatt egy csokor körül kell bújócskázni.

Az asztali dísz jó ajándék lehet. Adható házassági évfordulóra, esküvőre vagy egyszerűen otthoni dísznek. Az új díszt, akárcsak bármelyik másik csokrot, illik a fő helyre tenni, amíg a vendégek jelen vannak. Akinek van hozzá türelme, apró, színes gyöngyökből maradandó csokrot, sőt, cserepes virágot készíthet. Vigyázat! Sem a díszítést, sem a színeket nem szabad túlzásba vinni, különben émelyítő giccs lesz az eredmény.

A tél fő virága az orchidea, amely komolyságot és eleganciát sugall. Ebből egy szál is kiemelt ékesség lehet a maga egyszerűségében. A kaktusz viszont rendhagyó különlegesség. Csak csudabogarakat érdemes meglepni vele, akik a szúrós tréfát is értékelik.

R. V. Orchidea -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva