Szépség - Divat

2009.02.21. 14:50

Tavaszváró bőrkényeztetés

A hóvirágok már nyílnak, s néhol a fák is rügyeznek, a tavasz már nem várat sokat magára. Itt az ideje, felkészíteni a hajat és bőrt a napsugarakra.

Boda V.

A hóvirágok már nyílnak, s néhol a fák is rügyeznek, a tavasz már nem várat sokat magára. Itt az ideje, felkészíteni a hajat és bőrt a napsugarakra. Járfásné Annamária kozmetikus mester szerint már most érdemes alaposan kitisztítani a bőrt, akár kozmetikus segítségével, akár otthon bőrradírral.

Az elhalt hámsejteket el kell távolítani, ha nyáron szép és egészséges bőrt szeretnénk. Az alapos radírozás után elengedhetetlen a bőrtípusnak megfelelő ápolás. Zsíros bőrre a B-vitaminos, algás vagy a Holt-tenger vizéből készült készítmények, száraz bőrre a kollagénes, elasztinos és hialuronsavas krémek jobbak.

Az idősebbeknek sem késő odafigyelniük a bőrükre. Az öregedő bőr ápolására a legmegfelelőbbek a fitohormon (növényi hormon), a kollagén, a placenta, a hialuron és a különböző csíraolajokat (búzát, kukoricát) tartalmazó termékek.

Az érzékeny bőrűeknek már most ajánlott hozzászoktatni a bőrüket a napozáshoz. Erre heti néhány perc szolárium megfelelő, de ez ötven felett nem ajánlott, mert öregíti a bőrt. A közhiedelemmel ellentétben a szoláriumozás előtt nem kell a mesterséges napozáshoz kifejlesztett krémeket használni. A száraz bőrűeknek szolárium után ajánlott a testápolás, például olívaolajjal. Szoláriumozni – ahogy napozni is – csak tiszta, sminkmentes bőrrel szabad, mert a festékben lévő színezőanyagok májfoltok kialakulásához vezethetnek.

Láb és haj

Lassan el lehet csomagolni a meleg csizmákat, ezért érdemes a lábápolásra is időt szakítani. Reszeljük le a száraz bőrt a sarkunkról, rakassuk rendbe a körmeinket pedikűrössel.

Tavasz előtt a hajnak is szüksége lehet egy kis segítségre. Litavszky Ágnes fodrász szerint ilyenkor még több folyadékbevitelre van szükség. Ez a hajnak is jót tesz, megakadályozza a kiszáradását. Ha a frizura nagyon száraz vagy töredezik, vitaminokat is szedhetünk. A tavaszi megújulás jegyében pedig ne féljünk új formát és új színeket kipróbálni. Igaz ez a sminkre is: színes, csillogó sminkekkel jelezhetjük, hogy felkészülten várjuk a tavaszt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva