Szépség - Divat

2009.02.07. 13:32

Virágot minden nap, nem csak Bálint-napra!

A Valentin nap ugyan angolszász hagyomány, de a magyar néphit is évszázadok óta összehozza a „szerelmet” Bálint napjával.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Az európai virágdivatot Hollandia legnagyobb virágos cégei határozzák meg.
[/caption]Régen úgy tartották: a madarak február 14-én, Bálint napján választanak párt. A mese már feledésbe merült, az újkori szokás azonban szó szerint virágzik. Valentin ugyanis az esztendő első virágajándékozó eseménye. A friss csokrok már a tavaszt idézik: legtöbbször tulipán, jácint, frézia kerül a vázába. A lényeg a figyelmesség, a kedves gesztus, de a látvány sem elhanyagolható. A virágkötők is bizonyíthatják tudásukat.

Az európai virágdivatot egyébként Hollandia legnagyobb virágos cégei határozzák meg. A Valentin-ünnep pedig remek alkalom a trendek, a különféle irányzatok bemutatására. Idén a legnagyobb sláger a vidám, és gyermeki gerbera, de a kála és a flamingó is alaptartozéka a divatos kompozícióknak, amelyek ebben a szezonban akkor is nagyon egyszerűek és visszafogottak, ha romantikusak. A kerek csokrok helyett inkább a hosszúkás és a szögletes bokréták a menők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva