Szépség és divat

2009.05.11. 15:44

Mi az a tűsarok?

A tűsarkú cipő definíciója szinte kimeríthetetlen… Kinek ezt jelenti, kinek azt. A pasik szerint például az a cipőfajta, amiben a nők királynői tartású szexistennőkké válnak – legalábbis kívülről.

BAMA

A tűsarkút ritkán hordó nők szerint viszont inkább valamiféle kínzóeszköz, amelyben 3 óránál hosszabban már csak szörnyű fájdalmak árán lehet megmaradni. Azok a nők viszont, akik megtanulták hordani, olyan viseletként határozzák meg, amelyben rögtön sokkal magabiztosabbnak és ellenállhatatlannak érzik magukat. 



A hivatalos verzió természetesen ennél jóval szárazabb. A tűsarkú olyan női lábbeli, amelynek a sarokmagassága eléri a 8 centimétert, úgy, hogy mindeközben a szélessége nem haladja meg a 1,5 centit a talajnál. Emellett a sarok formája sem egészen mindegy. Nem véletlenül hívják stilettonak is ezt a lábbelit, az olasz „tőr” szó nyomán… Eddig hát a hivatalos meghatározás. Arra vonatkozóan, hogy a tűsarkú milyen anyagból készüljön, vagy, hogy milyen legyen a megformálása, nincsenek szabályok.

Tovább olvasom a GLAMOUR Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva