Szépség és divat

2009.05.19. 09:43

Őssejttől dagad a kebel

Csaknem a bölcsek kövéhez hasonlítható az új technika, amelynek segítségével megnövelhető a kebelméret – miközben a derékbőség csökken!

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Az új technika csak a mell tömegét növeli, feszességén nem tud javítani.
[/caption]Angol kutatók már élesben végzik a kísérleti műtéteket. A nők hasáról, csípőjéről levett zsírból kinyert őssejteket a mellükbe injektálnak, és ott a sejtek szaporodásnak indulnak. Az eredmény zsírdúsabb emlő és eggyel nagyobb melltartóméret. A mell pedig sokkal természetesebb hatást kelt tapintásra, mint a szilikon implantátum. No és persze a kilökődés veszélye sem fenyeget, lévén saját „anyagról” szó.

Az új technika természetesen csak a mell tömegét növeli, feszességén nem tud javítani, mint ahogy megemelni sem képes. Eddig 30 egészséges angol nő vállalkozott a beavatkozásra, amely az év végére Angliában esetleg már mindenki számára elérhetővé válik. A társadalombiztosítás azonban ott sem képes a beavatkozás támogatására, és az összeg, amelybe kerül (6500 font, azaz körülbelül 2 millió forint) még a gazdasági válság által nem sújtott időkben sem csekély.



Az eredetileg Japánban, hat évvel ezelőtt felfedezett eljárás terjedéséhez egyes szakértők némi kétkedéssel állnak hozzá. Szerintük például csakis egészségügyileg indokolt esetekben (például rákbetegség miatt műtött nőknél) lenne szabad elvégezni a beavatkozást. Ezek a szakemberek komplikációktól tartanak, nem kívánt elváltozások is felmerülhetnek – amelyeket csak olyanoknál lehet időben észlelni, akik, mint a rákon átesettek nők, rendszeresen járnak kontrollra.

(BÁJ)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva