Szépség és divat

2009.12.09. 11:29

All you need is love!

AIDS-betegek megsegítésére csendült fel a Beatles dala 150 országban!

BAMA

December 7-én a világon több mint 150 országban egyszerre csendült fel a Beatles örökzöld slágere az „All you need is love”. Hogy miért? A kezdeményezés célja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy Afrikában naponta 4400 ember hal meg AIDS-ben!

A világméretű kampány szervezője a Global Fund alapítvány, amelyet Bono és Bobby Shriver hozott létre még 2006-ban. A RED nevű piárcégük néhány éve vette kézbe az alapítvány ügyeit, amely nagyvállalatokkal és a gazdasági, pénzügyi szektor legbefolyásosabb cégeitől gyűjt pénzt, amelyet 100 százalékban az afrikai AIDS-betegek megsegítésére fordítanak. Az alapítvány legfőképpen a gyermekekre és a nőkre koncentrál, de preventív tevékenységet is folytat a térségben. Az utóbbi években már 100 millió dollárnál is több adományt gyűjtött be a szervezet, akik olyan cégekkel működnek együtt, mint a Converse, az Emporio Armani, a Dell, a GAP, vagy a Starbucks.

Idén december 7-én lezajlott kampány keretében a világ több mint 150 országában egyszerre csendült fel a Beatles slágere az "All you need is love", a magyarországi produkciót a Pioneer Productions szervezte, a budapesti felvételt a Marriott szálló elnöki lakosztályának teraszán készítették. A magyar kórust Bódy Magdi, Király Linda, Bartók Eszter, Matisz Flóra, SP, Puskás Peti, Király Viktor, Fehér Balázs, Ogi Péter, Sebő Ferenc, valamint a szaxofonista Vázsonyi János alkották. A www.starbucksloveproject.com oldalon tekinthető meg a közös videó, ugyanitt te is tölthetsz videót, amelyen te egyedül, vagy a barátaiddal éneklitek a dalt, ezzel is segíthetitek a világméretű kampány sikerét!

Ajánljuk még:

Az AIDS elleni küzdelem világnapja

Új kollekció és AIDS elleni kampány

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva