Szépség és divat

2010.01.07. 16:01

Villáminterjú Konsánszky Dórával

A GLAMOUR Women of the Year legjobb divattervező kategóriájának jelöltje nyilatkozott új kollekciójáról.

BAMA

Konsánszky Dórát idén már másodszorra jelölték a GLAMOUR Women of the Year díjra, amire bizony komoly esélye is van! Hogy miért? Talán, mert ő a legtapasztaltabb a kategóriájában és már hosszú ideje szezonról-szezonra nyűgöz le minket kollekcióival, a legújabbat most meg is nézhetitek oldalunkon, ráadásul Konsányszky Dóra rögtön be is avat a legfontosabb tudnivalókba!


- Mi jellemzi a 2010-es tavaszi-nyári kollekciódat? Mi volt a koncepciód, honnan ért a legtöbb inspiráció?

- Net’n’Nest S/S collections 2010 - „Háló” és a „fészek” a 2010-es tavaszi/nyári kollekció: A „háló” mint internetes felület -, mely nélkül már nem tudunk létezni, a Net! A „fészek” pedig az otthon, védelem, kényelem, lakás…a Nest. A „ Háló” mellett eltöltött idő háttérbe szorítja a természetben való megfigyeléseinket, például a madarak lenyűgöző lényét! Így született a virtuális kapcsolat a „Háló” és a madár-fészek” között.


Az anyaghasználatban erőteljesen fellelhető a hálós, szellős sport-textil, illetve a necc kombinációja,- no meg a madárfészek kialakítása, ami dominál a vállakon. Ez a fő struktúra, mely az új kollekciómat meghatározza. Fontos szempontok még a kényelem, az egyediség, a hordhatóság. A kontrasztos színek fekete/fehér, sárga/kék, illetve, a kötött pamut anyagok kombinálása elasztikus vászonnal. Az elegánsabb ruháknál fő figyelmet kapott a fényes taft/moiréselyem mellett a kényelmes póló anyag felhasználása is. Kevertük a T-shirt “street wear” és a „designer” vonalakat. A S/S 2010 kollekcióban végig fellelhető a kényelmes leggings nyári, szellős változata neccből, a kiemelt strukturált vállak, az új innovatív gumi-cipzár, melynek teljesen sík a felülete, és az anyagok kontrasztja áttetszőség, matt, hálós felületek keverése. A kiegészítő cipők, a városi környezetünkben fellelhető madaraktól kapták nevüket: réce, kék-begy, rozsdafarkú, csóka.

Az interjú folytatása a GLAMOUR ONLINE oldalon>>>

Ajánljuk még:

Konsánszky Dóra 2010-es tavasz nyári kollekciója

GLAMOUR Women of the Year szavazás szenzációs nyereményekért!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva