Szépség és divat

2010.03.11. 17:35

McQueen mindörökké!

Mielőtt saját kezével végett vetett volna életének, kieszelte és végső alakjukban jóváhagyta a tegnap, márius 9-én egy luxusszalonban bemutatott kollekcióját, az utolsó, gyűjtőknek való darabokat.

BAMA

Ezen a 15 öltözéken is tökéletesen látszik az a varázslatos szabástechnika, példátlan fantázia és szépérzék, amivel Lee McQueen berobbant a divatvilágba és ami pályáján mindvégig kísérte. Szabályosan beleásta magát egy-egy korszakba, kultúrába, formavilágba és távol állt tőle a felületesség.

Kedves korszaka kétségkívül a viktoriánus-korszak volt, ez, jó brithez illően újra, meg újra felbukkant a kollekcióiban, a mostani azonban inkább tűnik francia sikknek. Már a 2010-es tavaszi-nyári kollekciójában felbukkant a digitális nyomat, mint új korszakot indító textilminta, most angyalszárnyként bukkan fel.

A prezentáció, inkább nevezzük így a szűk körű divatbemutatót, igen meghatóra sikeredett. Sok könnyes szem kísérte a szebbnél-szebb, igazi gazdagságot idéző darabokat. Sokak római sisakhoz hasonlították a kakastaréjt idéző fejdíszeket, nekünk inkább a napszimbólumot juttatja eszünkbe és a Napkirály udvarát. Utolsó kreatív kalandján újabb utópia, a keresetlen és apropót nem tűrő elegancia nyomában járt a brit tervező.

Alexander McQueen utolsó kollekciójának darabjait megnézheted a GLAMOUR ONLINE oldalán>>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva