Szépség és divat

2010.05.31. 11:48

A divatfotózás nagyasszonya

Ellen von Unwerth a 80-as évek végén, 90-es évek elején lett ismert, sőt egy csapásra elismert divatfotós.

BAMA

Sokan Helmut Newton utódjának tartották, de az utóbbi két évtized alatt kinőtt már abból, hogy másokhoz hasonlítgassák.

A GLAMOUR júniusi számának címlapján Victoria Beckham szerepel, a magazin borítóján szereplő képet, no és a focistafeleséggel főszereplésével készült, látványos és játékos anyagot is a német származású sztárfotós, Ellen von Unwerth készítette.

1954-es születésű művész 10 éves modellkarrier után átállt a kamera másik oldalára és felcsapott fotósnak. A 80-as évek végétől kisebb magazinokban jelentek meg munkái, majd a Guess? számára készített reklámanyaggal egy csapásra robbant be a divatvilágba.


Sikerét egyedi látásmódja mellett kétségkívül a szerencsés csillagállásnak is köszönhette, hiszen a kampányban nem más szerepelt, mint Claudia Schiffer az aktuális szupermodell. Ellen von Unwerth erotikus vibrálású, monokróm képeinek sikerét kétségkívül Madonna Like a Prayer és Erotica című albumainak hangulata, a hozzájuk kapcsolodó klipek vizualitása, túlfűtött szexualitása alapozta meg. Ekkoriban még sokan bírálták, hiszen csak egy egyszerű Helmut Newton-másolatnak tartották. Az idő azonban Ellen von Unwerth számára meghozta az elismertséget, ma már mindenki elismeri kivételes tehetségét.

Folytatás a GLAMOUR ONLINE oldalán>>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva