Sztárvilág

2009.04.20. 14:53

Csisztu Zsuzsa: Nem hagytam, hogy a becsületembe gázoljanak!

A látszattal ellentétben nem tűnt el Csisztu Zsuzsa! Februárban még valóságshow-t vezetett. Most már „csak” rádiózik, ír, jogi egyetemre jár – no és persze igyekszik minél többet együtt lenni 23 hónapos kisfiával.

Kiskegyed Online - Dián Tamás

- Nem is olyan régen még elképzelhetetlen volt a TV2 képernyője ön nélkül. Reggeli hírműsort vezetett, bokszmeccseket közvetített, sporthíreket mondott. Miért váltak el az útjaik?

- Határozott szétválásnak ezt nem lehet nevezni, sokkal inkább egy folyamatról beszélhetünk, ami már 2004-ben megkezdődött. Ekkor született a döntés, hogy szabadúszóként dolgozom tovább, és csak produkciókra szerződöm a csatornával. Ezzel mindenki jól járt. Úgy lett több szabadságom, hogy a televíziónak nem kellett megválnia tőlem. A nézők ebből persze semmit nem vettek észre, csupán a szemfülesebbeknek tűnhetett fel, hogy egy idő után olyan helyeken is megjelentem, ahová korábban a TV2 alkalmazottjaként nemigen mehettem volna. Két évig tartott ez az időszak. Azután jelentősen felbolydult az életem.

- Emlékszem, nemrég azt mondta, hogy érzelmi hullámvasútra került…


- Igen, valami ilyesmit éltem át. 2006 nyarán elveszítettem édesanyámat, majd a következő év májusában megszületett a kisfiam, Krisztián. Megérkezését kísérő boldogság azonban nem volt sokáig felhőtlen: kiderült, hogy apukám súlyos beteg. Miközben a kisbabánkkal foglalkoztam, őt is ápolni kellett. Sajnos minden erőfeszítésünk ellenére egy évvel ezelőtt elveszítettük. Borzasztó nehéz volt ezt megélni, azt a lelkiállapotot senkinek sem kívánom, hiszen másfél év leforgása alatt két imádott szülőmtől kellett búcsúznom.

- Ráadásul a bulvársajtó hónapokig csámcsogott a válása részletein. Életének azt a szakaszát sikerült lezárnia?

- Úgy tűnik, igen. Ehhez persze az is kellett, hogy kellő eréllyel lépjek fel mindenki ellen, aki valótlanságokat állítva megpróbált a becsületembe gázolni. Számos polgári és büntetőjogi pert indítottam, ezek közül néhány még ma is tart. Eddig 8 olyan ítélet született, amelyet első fokon vagy jogerősen megnyertem. Ez azért sok mindent elárul a cikkek valóságtartalmáról…

- Más hírességek életében is vannak válságok, őket mégsem bántották annyira, mint önt. Mit gondol, mi lehet ennek a magyarázata?


- A bírósági meghallgatások során kiderült, hogy mindig volt egy-két olyan személy a háttérben aki kitartóan szította a hangulatot. Ez a néhány jóakaró újabb és újabb valótlanságokkal traktálta az újságokat, amelyeket aztán ellenőrzés nélkül közöltek. Mostanra talán már belátták: nem kellett volna.

- Amikor elment szülni, a TV2-vel végleg szakítottak?


- Szó sem volt szakításról. Sőt, amikor a Sztárok a jégen című produkciót szervezték, még hívtak is, hogy legyek az adás műsorvezetője. Én viszont már tudtam, hogy mire a forgatás elkezdődik, nagy pocakom lesz, így a felkérést vissza kellett utasítanom. Amikor pedig megszületett Krisztián, elhatároztam, hogy legalább egy évig otthon maradok vele, s ezt be is tartottam. Igaz, a Klubrádióban vezetett, Rekorderek című, hetente jelentkező portréműsoromat már két hónappal a szülés után folytattam, de ez egyáltalán nem volt megterhelő. A TV2-vel a mai napig jó viszonyban vagyunk, éppen a közelmúltban egyeztettünk a jövőről, hiszen a kisfiam körüli elfoglaltságok már másképp alakulnak. De egyelőre még többet nem mondhatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva