Sztárvilág

2009.04.01. 14:21

Ez a pasi nagyon király, Madonna rettegj! Videóval!

Már Grace Jones és Boy George sminkelési és öltözködési mániáját sem értette? Akkor most ki fog kerekedni a szeme, ugyanis Azis sokkal jobb náluk! Az amerikai sztárblogger, Perez Hilton imádja és ez bőven elég ahhoz, hogy a bolgár popcsillagból igazi világsztár legyen! Van mitől félniük a nagyoknak!

Kiskegyed

Sétáltatta gazdag emberek kutyáját, takarított irodát, volt csapos és pincér. Bármilyen munkát elvállalt Vasil Troyanov Boyanov, vagy ahogy barátai ismerték, Vasko. Szabad idejében pedig bújta Madonna és Michael Jackson videoklipjeit és merész álmokat dédelgetett. Sosem szégyellte, hogy roma származású, így ilyen zenében gondolkodott. Aztán egyszer csak belefogott abba, hogy megvalósítsa önmagát. Ekkor lépett a színre Lady Azis, aki 2002-ben adta ki első albumát. Onnantól pedig nem volt megállás!

Hazament, hogy otthon legyen

Vasko 13 évesen költözött családjával Németországba, mert szülei úgy gondolták, ott könnyebben megélnek majd. A fiú azonban nem érezte magát jól ott. „Minden szürke volt és hideg. Nem úgy, mint Bulgáriában, ahol minden él. Anyám azt mondta, hogy ha jól tanulok, hazajöhetek egy év múlva. Utáltam ott iskolába járni, de a vizsgáim jól sikerültek és megtanultam németül is, így kaptam egy repülőjegyet. A családom többi tagja várt rám Bulgáriában és éreztem, végre otthon vagyok.” – nyilatkozta Azis karrierje kezdetén. Első szerződését 1999-ben írta alá. Első albumával rögtön az Év felfedezettje lett Bulgáriában.

Elképesztő figura

Első nagy koncertjét 2003-ban, a Kultúra Palotájában tartotta, a jegyeket pillanatok alatt elkapkodták. Sok rajongót bevallotta, hogy először megdöbbent az előadó kinézetén, de utána nem tudtak szabadulni a bűvköréből. „A nyári előszezonban jártunk a Fekete-tenger partján. A bárok persze zárva voltak, így be kellett érnünk a tévével. Egyszerre egy nagyon bizarr videoklipet kezdtek vetíteni, én meg nem tudtam levenni a szemem a fickóról! Fehérszőke haj, szemöldök, és körszakáll sokkolt sátáni tekintettel körítve. Rémisztő volt, mint az a japán film, A Kör. Szexis és szadista volt egyszerre. Amikor vége lett a klipnek, minden szobába bekopogtam és végigkérdeztem a szállón lakókat: Nem tudod, ki volt ez? Akkor mondták el, hogy ő Azis, azóta várok erre a koncertre!” – áradozott az énekesről egy újdonsült rajongója. Az új énekes híre futótűzként terjedt, és Azis 2003 októberében már 15.000 ember előtt lépett fel a Nemzeti Stadionban! Utolsó albuma 68.000 példányban kelt el, ami nem kevés, tekintve a zeneletöltés térhódítását. 2006-ban indult az Eurovíziós Dalfesztiválon is, ahol a középdöntőig jutott.



Madonna trónját akarja, Perez Hilton imádja

A bolgár nemzeti tévék sokáig elzárkóztak klipjei és személye elől, de a fiú nem adta fel. Az idő őt igazolta. Dalai görög, szerb, török, egyiptomi és az indiai Bollywood elemeire épültek, a szövegeket ő maga írta bolgár és cigány nyelven. Klipjei igencsak erotikusak és nem tagadja, hogy ebből a szempontból Madonna inspirálta. Azis azonban tovább fokozta a látványt! Bár viselkedése alapján nehéz eldönteni, hogy melyik nemhez vonzódik, tudja, hogy a szép nők teszik igazán dögössé a klipeket, így hastáncosnőkkel veszi körül magát és Bulgária legnagyobb könnyűzenei sztárjaival készít duetteket. Az ellenségeivel nem foglalkozott. "Nem számít, mit mondanak. Van egy álmom és be akarom bizonyítani, hogy ha az emberek bíznak bennem, akkor valóra tudom váltani. Nem az a fontos, hogy milyen a családod, hogy honnan származol, hanem az, hogy tudsz-e álmodni! Én tudok! Egy nap akkora sztár leszek, mint Madonna!” – árulta el egy interjúban. Az amerika sztárblogger, Perez Hilton gyűjti Azis videoklipjeit és mindet fel is töltötte honlapjára a perezhilton.com-ra. Azért ez már jelent valamit, ismerve Perez finnyás ízlését!

A cikk a videó után folytatódik!



Nagyobb csillagot kapott, mint a hollywoodi sztárok

Spanyol és brit segítséggel fedezték fel bolgár csillagászok 2005-ben a Bika csillagképben azt az aszteroidát, amelyet először csak UT12 névre neveztek el. Aztán rájöttek, hogy ha már Bulgária tudósai találtak rá, megérdemelne egy olyan nevet, amit az egész ország elfogad. Ekkor keresztelték el Azis-ra, ami ellen senki sem tiltakozott. Ez azért volt meglepő, mert Bulgária köztudottan konzervatív a mássággal kapcsolatban.

Gyermeket vállalt szerelmével

Ahogy idehaza Steiner Kristóf tervezgeti, Bulgáriában Azis el nem ismert házasságra adta a fejét párjával. 2006. október 1-jén „keltek egybe”, és azóta is egymást boldogítják. Hogy a gyerekkérdés se legyen gond, Azis egyik legjobb barátnője mesterséges megtermékenyítés útján meglepte őket egy babával 2007. májusában. A két pasi imádja a kicsit és a legnagyobb ellenségeik sem tudnak belekötni családi életükbe. „Sok tabutémát megérintettem, amelyeket Bulgáriában inkább elhallgattak. Ideje volt, hogy így vagy úgy, de megtegye valaki.” – nyilatkozta egy helyi újságnak Azis.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva