Sztárvilág

2009.04.18. 07:00

Gwyneth Paltrow segített a szépséges színésznőn! Kalóriafaló ötletek Hollywoodból!

Nőiesen gömbölyű idomaira bárki büszke lenne, ám Scarlett Johansson mégis elégedetlen volt alakjával, ezért szigorú diétába kezdett. Az ételmegvonás mellé pedig még napi 2 óra kardiedzést is beiktatott. Fogyókúrája során kolléganőjétől, Gwyneth Paltrowtól leste el a kalóriafaló fortélyokat.

BAMA

A szexis színésznő, akit egyébként Marilyn Monroe hasonmásának tekintenek megelégelte, hogy állandóan a súlyán csámcsog a sajtó. Nem mellesleg – hírek szerint – az is nagyon zavarta, hogy a férfiak először nem a szemébe, hanem a mellére néztek. Scarlett két lábon járó dekoltázsnak érezte magát, ám így, hogy lefogyott, kosármérete is sokat változott.

Vadul fogdosták melleit

Az utolsó csepp a pohárban, ami miatt a vad szépség megelégelte kerekded formáit az volt, amikor pár hete egy divatbemutatón egy ismeretlen férfi a vörös szőnyeg kellős közepén fogdosni kezdte a melleit. A Golden Globe-díjra jelölt színésznő roppant kellemetlenül érezte magát az incidens után, de úrinő lévén uralkodott magán, és nem vágta arcon a szemtelen idegent.

Le a kilókkal!

Scarlett ezután határozta el, hogy lefarag zsírpárnáiból. Szerencséjére éppen ezidőtájt kezdett el forgatni a köztudottan fitneszőrült Gwyneth Paltrow-val, aki szívesen ellátta tanácsokkal az eltökélt színésznőt. Scarlettnek eddig 10 kilótól sikerült megszabadulnia kolléganője diétájával és személyi edzőjének segítségével. Íme a titkuk!

Gwyneth és Scarlett a kalóriaszegény, főként az ázsiai konyhára alapozott ételeket fogyasztanak fogyókúrájuk során, de tiltott a kenyér, tészta és édesség. A japán és kínai ízvilág ugyanis nemcsak kevesebb kalóriát tartalmaz, de a zsírszegény ételek közül az egyik leglaktatóbbak közé tartoznak. Kettő kedvenc:

Currys csirke
Hozzávalók 4 adaghoz
1/2 kg csirkemell-filé, 4 evőkanál olaj, 7 evőkanál szójaszósz, öt evőkanál zöldcitrom leve, kínai fűszerkeverék, késhegynyi őrölt gyömbér, 1/2 teáskanálnyi őrölt curry, bors, 2,5 dkg szárított kucsmagomba, 25 dkg sárgarépa, 35 dkg póré, egy doboz bambusz-rügy, két evőkanálnyi kesudió, púpozott teáskanálnyi étkezési keményítő.

Csíkozzuk fel a csirkemellet. Keverjük össze evőkanálnyi olajjal a szójaszószt, a citromlét és a fűszerkeveréket. Forgassuk bele a húst, s legalább egy óra hosszat pácoljuk. Közben áztassuk be a gombát. Vágjuk össze a répát, a pórét és a bambuszt. Szűrőkanálban csepegtessük le a húst (a páclét ne öntsük ki!), és dobjuk két evőkanálnyi felforrósított olajra. Süssük két percig, majd szedjük ki. Tegyük a serpenyőbe a zöldségeket, s pároljuk, süssük öt percig.
Egy másik serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a kesudiót. A gombát szűrjük le. A felfogott páclét jól keverjük ki a keményítővel, és főzzük fel 1/4 liter vízzel. Közben forgassuk össze valamennyi hozzávalót, majd öntsük le a szósszal.
Kalória: 300


Sült hal
Hozzávalók 4 adaghoz
5 dkg liszt, öt dkg étkezési keményítő, só, 1/2 teáskanál sütőpor, 1 dl ásványvíz, evőkanál tej, 1-1 sárga- és zöldhúsú paprika, egy fej hagyma, két evőkanál + egy liter olaj, 10 dkg erős chili-szósz, 1/2 kg kemény húsú tengeri halfilé, 3-4 evőkanál szójaszósz

Keverjük össze a lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport. Dolgozzuk össze az ásványvízzel és a tejjel. Tegyük hideg helyre. Közben csíkozzuk fel a paprikákat. A hagymát vágjuk kockára. Forrósítsunk fel két evőkanál olajat, és pároljuk benne öt percig a paprikát és a hagymát. Adjuk hozzá a chiliszószt, és öntsük fel egy dl vízzel. Erős tűzön főzzük nyolc percig. Forrósítsuk fel az olajat. Vágjuk kockára a halat. Mártsuk a sütőporos panírba, és süssük ki. Ha kész, szedjük ki konyhai törlőkendőre, hogy lecsoroghasson róla az olaj. Locsoljuk meg a zöldséget szójaszósszal, és azzal tálaljuk a halat.
Kalória: 400

Mozgás, mozgás, mozgás

Az ésszerű táplálkozás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a rendszeres mozgásra is: napi két óra kardioedzés és célzott szálkásítás szerepel a színésznők listáján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva