Sztárvilág

2009.04.09. 16:08

Húsz kilót fogyott és haldoklik a sztár, de a cigit nem teszi le!

A hasnyálmirigyrákkal küzdő Patrick Swayze-n a forradalmian új sugárkezelés sem segített. A nők egykori bálványa mára csontsovánnyá fogyott és lassan búcsúzik: drogok által túlpörgetett élete egyre közelebb sodorja a halálhoz.

Kiskegyed

Patrick Swayze már csak 48 kiló! A rákbetegség egyik legbrutálisabb válfajával, a hasnyálmirigyrákkal küzdő sztárról a National Enquirer magazin tett közzé új információkat legfrissebb számában. Az amerikai lap közölte: a Dirty Dancing és a Ghost mára csont és bőr sztárja már a halálra készül, búcsúzik a családtagjaitól és a barátaitól.

Semmi sem használ, lassan feladja a harcot

Az áttétek megjelentek a májában is, már nincs segítség – közölték orvosai a színésszel. A hír – a magazin informátora szerint – nem is lepte meg a színészt, mert olyannyira gyenge, hogy maga is érzi: közeleg a vég. Az 56 éves sztár már szinte egyáltalán nem tud járni, és néha levegőt sem kap. Swayze állapota rövid ideig javulni látszott, egy új keletű (Cyberknife) sugárkezelés következtében – így a The Beast című filmje forgatását is be tudta fejezni – ám mostanra azonban elszállni látszik a gyógyulás reménye. Ismerősei szerint szinte már alig lehet ráismerni: 48 kilóra fogyott, haja pedig a drasztikus kezelésektől kihullott. A filmsztár orvosai és családja könyörgése ellenére sem mondott le a dohányzásról, ami pedig nagyban hozzájárult a betegsége kialakulásához.



Sokáig játszott a halállal

Miután szembesült azzal, hogy talán sosem gyógyul fel, Swayze elhatározta, hogy egy könyvben foglalja össze emlékeit, melyet feleségének, Nieminek ajánl. Ebből kiderül, hogy nem csupán a cigaretta iránti szenvedélye rombolta Patrick Swayze egészségét. Az 1987-ben megjelent Dirty Dancing című film sikerével jött óriási népszerűséget és gazdagságot – ahogy már előtte oly sokan – ő sem tudta józanul elviselni. Belevetette magát a hollywoodi éjszakába, ahol az alkoholgőzös Swayze testét nők és férfiak egyaránt megkaphatták. Amikor az alkohol, és a féktelen partik sem nyújtottak elegendő mámort, jöttek a drogok. Előbb a marihuána-alkohol párosa, majd a kokain és a heroin következett.

Megküzdött démonaival

Hét évig tartott az értelmetlen vergődés, aminek végül húga öngyilkossága vetett véget, mivel a mániás depresszióval küzdő Vicky túladagolta fájdalomcsillapítóit. Az ekkor filmkarrierje csúcsát már jócskán elhagyó sztár elvonókúrára ment, és egy életre leszámolt a kábítószerekkel. Jelenlegi állapotát tekintve azonban lehet, hogy már akkor elkezdte tönkretenni szervezetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva