Sztárvilág

2009.06.15. 09:46

Másodszor szült a férfi! A szakértő cáfol

Kedden hozta világra második gyermekét a terhes férfiként híressé vált Thomas Beatie. A baba természetes úton jött világra, és a „kismamával” együtt jól vannak. Az orvosok szerint szokatlan ugyan, de lehetséges, hogy a magát férfinak valló nő gyermeket szüljön. Biológiailag ennek nincs akadálya.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] A szakértő szerint kizárt, hogy Beatie gyerekét felesége szoptatná, hiszen a tejelválasztást gyógyszeresen nem lehet előidézni.
[/caption]Visszafordítható a folyamat

„Ha a petefészkei megvannak, csupán azok működését függesztették fel a hormonkezelésekkel, akkor a folyamat visszafordítható – mondta el a Vasárnap Reggel kérdésére Lollok Zoltán szülész-, nőgyógyász és endokrinológus szakorvos. – A tesztoszteron, azaz férfihormon kezelés célja ugyanis a külső férfi jegyek dominanciájának erősítése. Ilyen a mélyebb hang, illetve a szőrzet növekedése. A petefészek működése azonban újra beindítható.” A transzszexuális Thomas Beatie esetében is ez történt. A hormonkezelés leállítása után négy hónappal kezdett újra menstruálni, akkor kerülhetett sor a mesterséges megtermékenyítésre.

A tejelválasztást nem lehet gyógyszerekkel előidézni!

Beatie a szülés után azt mondta, hogy a babát a felesége, Nancy Roberts szoptatná, csakúgy, mint az első gyermeküket. Lollok Zoltán szerint ugyanakkor ez képtelenség.

A terhesség idején, az erre előkészített emlőkben indul meg a tejelválasztás. Ez egy élettani folyamat, amelyet gyógyszerekkel sem lehet előidézni. Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy az orvosok feladata továbbra sem az ilyen extrém esetek kezelése, hanem a normális, vagy ha úgy tetszik hagyományos párok meddőségi problémáinak megoldása. Az igazi siker az, ha egy-egy ilyen esetben hosszabb rövidebb idő után megszülethet a várva várt baba.

Ajánljuk még:

- Mikor jöjjön a kistestvér? >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva