Sztárvilág

2009.07.02. 09:37

A villamos levágta a karját, de a sportoló már a VB-címről álmodik!

Pontozással nyert ketrecharcban 2009. május 10-én Varga Norman, egy nemzetközi harcművészeti gálán. Pedig 2004 elején bal karját gyakorlatilag levágta a 2-es villamos.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Norman egy percig sem adta fel, a baleset után két évvel már 100 húzódzkodással kezdi az edzést!
[/caption]Már évekkel ezelőtt lehetett volna Varga Normanból komoly sportoló, hiszen fiatalon elkezdett bokszolni. Éppen ez akadályozta meg abban, hogy tettlegesen zárjon le egy vitát, amikor ittas fiatalok belekötöttek a villamoson. Ráfizetett, mert a balhé a megállóban folytatódott, ő pedig a jármű alatt végezte.

A villamos átment a karján

- 2004. január elsején hajnalban egy szilveszteri buliból tartottunk hazafelé. Kitaláltuk, hogy villamossal elmegyünk a Boráros térig és csak ott szállunk taxiba a barátnőmmel és az unokaöccsével. Felszálltunk a villamosra. Volt ott egy ittas társaság, beszólogattak a barátnőmnek. Ebből kerekedett egy kis szóváltás, de a kedvesem visszafogott. Leültünk és úgy tűnt ennyi volt a dolog. Aztán, amikor a Boráros térnél leszálltunk négy srác utánunk jött és újra belénk kötöttek. Akkor olyan másfél méterre álltam a villamossíntől. Velem ketten álltak szemben. Az egyiket meglöktem, ő visszalökött, elvesztettem az egyensúlyomat, és a sínre estem. Éppen jött a 2-es, a vezető fékezett, de már nem tudott megállni. A villamos elkapott, pár méter húzott magával és közben az egyik kereke átment a bal karomon, gyakorlatilag levágta.

Kabátja tartotta

Annyi szerencsém volt, hogy nem éreztem semmit, mert sokkot kaptam és csak akkor tértem magamhoz, amikor már a földön húztak. A srácok is megijedtek, mentőt hívtak aztán elmenekültek. Pedig akkor még nem lehetett tudni, hogy mekkora a baj. A vastag téli kabát megtartotta a karomat és bár nagyon véreztem, a barátnőm unokaöccse tett rá szorítókötést. Úgyhogy amikor 40 perc múlva kijöttek a mentősök „egy sima betegszállító”, ők is azt hitték, ez csak egy törés. A kórházban derült ki, hogy a villamos levágta a karomat, csak egy bőrdarab tartotta. Az orvos közölte velem, hogy amputálni kell!

Két óra múlva megjöttek a szüleim is. Ők közben beszéltek az egyik rokonunkkal, aki orvos. Mondta, ne írjak alá semmilyen papírt, akkor mindent meg kell próbálniuk, hogy megmentsék a karomat.

Lelkileg összeroppant

Végül sikerült a műtét. Órákig tartott, volt ott mindenféle specialista, persze nem volt biztos, hogy a karom megmarad. És, ha igen, akkor sem lesz soha olyan, mint amilyen volt – mondták. Csomó funkció sosem fog visszatérni, de fél év múlva talán már mozgatni tudom egy ujjamat. Ehhez képest két hét múlva már megmozdult az ujjam. Akkortól egész nap azzal szórakoztam, hogy mozgattam. Így is egy év kemény gyógytornába került, hogy ki tudjam nyújtani a karomat. Aztán megpróbáltam sportolni is, de lett egy komoly pszichiátriai betegségem. Egy apró orvosi beavatkozástól „bekattantam”.

Rettenetes hipochonder lettem, pánikrohamok jöttek rám minden apróságtól, a lépcsőn fokonként megálltam, mert különben elkezdtem fulladni. Pszichoszomatikus alapon kaptam egy szívneurózist. Aztán elmentem kivizsgálásra és a kardiológus azt mondta, semmi baja a szívemnek, nyugodtan sportoljak. Ha fulladok, álljak meg egy kicsit. Akkor kerestem egy klubot, ahol folytathatom a küzdő sportokat. Így kerültem Soroksárra a Mesterhez és itt ragadtam. Pedig eleinte nehezen ment. A bal kezemmel 1-2-szer tudtam a súlyzót felemelni, a húzódzkodás is alig ment. Ez 2007-ben volt. Ma már van, hogy 100 húzódzkodással kezdjük az edzést. Súlyzózásban még mindig sokkal erősebb a jobb kezem, de a húzásokat, fojtásokat ballal is majdnem olyan jól csinálom, és az ütőerőm is rendben van. Kempóban már voltam dobogós a magyar bajnokságon, illetve thai bokszban és K3-ban is nyertem kisebb versenyeket. De szeretnék még komolyabb eredményeket elérni a legkeményebb küzdő sportban, a ketrecharcban.

Benne a van a VB-cím!

Sándor György a Pitbull team edzője, lát fantáziát Normanban. A Mester valószínűleg tudja, miről beszél, hiszen 21 évesen maga is kick-boksz világbajnok lett, aztán véletlenül belecsöppent egy tömegverekedésbe és egy részegen intézkedő rendőr hátba lőtte. Azóta kerekesszékbe kényszerült, de az edzősködéssel nem hagyott fel.

Kiskegyed

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva